CadeausPraktisch

Superleuke cadeaus om te geven én te krijgen!

Judith1979 x bekeken

Cadeaus geven en krijgen is een belangrijk onderdeel van ons sociale leven. Overal horen cadeaus bij: sinterklaas, verjaardagen, bruiloften, diploma’s en ga zo maar door. En dus moet je veel cadeautjes geven en krijg je waarschijnlijk ook regelmatig cadeaus. Heel leuk natuurlijk, maar vaak is de inspiratie ver te zoeken. Dus geven wij een aantal tips voor cadeaus die leuk zijn om te geven én om te krijgen!

Planten en bloemen

Een bosje bloemen is ondertussen wel een beetje afgezaagd. Toch houdt haast elke vrouw er wel een paar vaasjes voor achter de hand. En ze staan ook wel heel erg mooi. Dus afgezaagd of niet: bloemen zijn altijd goed. Wil je eens wat anders dan anders, dan zoek je naar een bijzondere bloempot met een gezellig plantje.

Mooie bloemen als cadeau

Decoraties als cadeau

Er zijn diverse decoraties die heel leuk zijn om cadeau te geven of te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een dienblad met een paar mooie kaarsen of een mooie kerstdecoratie. Is het cadeau voor iemand die dichtbij je staat, bijvoorbeeld je moeder of zus, dan kun je gaan voor een mooie foto op canvas of plexiglas. Zo zijn er nog veel meer mooie decoraties die prachtig als cadeau kunnen dienen.

Grappige kleinigheidjes bij een bon

Soms zoek je geen groot cadeau, maar gewoon een leuk “kleinigheidje”. Hierbij kun je denken aan een leuk klein cadeautje waarmee je grappig uit de hoek komt. Bijvoorbeeld een bordje met een grappige spreuk, een paar wc-rollen in de vorm van geld of een maffe theekom. Dit soort cadeautjes is ideaal om te combineren met een cadeaubon: zo krijgt de ontvanger altijd wat hij/zij leuk vindt en er is toch persoonlijke aandacht aan geschonken.

Grappig cadeautje voor bij een waardebon

Cadeaus voor mannen

Mannen hebben meestal geen verlanglijst. Of ze willen alleen hele dure dingen, zoals een nieuwe thuisbioscoop. Daarom is het vinden van een cadeautje voor een man vaak lastig. Je kunt hen meestal wel blij maken met een sportief uitje of een waardebon die ze zelf kunnen besteden. Gereedschap scoort meestal ook goed bij klussers.

Speciale cadeaus voor vrouwen

Is je cadeau voor een vrouw? Dan zijn er speciale cadeaus voor vrouwen. Hierbij zijn vooral parfums, zachte kussens en woondecoraties populair. Ook belevenissen zoals een high tea of welness-arrangement zijn typische vrouwencadeaus. En uiteraard scoor je goed met sieraden of lekkere chocolaatjes. Al is het dan wel verstandig om eerst uit te zoeken of er niet aan de lijn wordt gedaan!

Welness arrangement cadeau

Kindercadeaus

Kindercadeaus vind je overal. Maar wat opvallend is: vaak zijn kinderen veel blijer met een klein (en goedkoop) cadeau dan met een heel duur cadeau. Je ziet het al bij baby’s, die vaak liever spelen met de verpakking dan met het cadeau zelf. Ga dus voor meerdere kleine cadeautjes, zodat je kind er veel langer plezier van heeft. Over speciale sinterklaascadeautjes hebben we al eens advies gegeven.

Cadeaus zijn er in heel veel soorten en maten. Je kunt als vuistregel gebruiken dat je alleen cadeaus weggeeft die je zelf ook zou willen krijgen. Kom dus niet aan met oude afdankertjes of dat boek dat je zelf niet wilt lezen. Wees origineel, creatief en bedenk wat je zelf leuk zou vinden. Zo is de kans ook groter dat je bij jouw verjaardag kunt genieten van echte leuke cadeautjes!

Alle afbeeldingen zijn afkomstig van www.cadeautjes.nl

 

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer