UitjesFeestdagenPraktisch

The Passion met kinderen: 6 tips

Judith1399 x bekeken

The Passion met kinderen is iets om over na te denken. Het is een prachtige viering van Pasen, waarin de gebeurtenissen worden nagespeeld. The Passion is immens populair en het is er altijd erg druk. Toch maakt ook dat het juist extra indrukwekkend. Een hele mooie belevenis om als gezin aan mee te doen. Dit jaar is The Passion op donderdag 18 april in Dordrecht. Ga jij daarheen met je kinderen? Dit zijn 6 praktische tips!

1. Bereid je voor

Als je The Passion ziet zonder er iets van te weten, is het moeilijk te begrijpen. Zeker voor kinderen is het dus handig om je voor te bereiden. Lees het paasverhaal samen, zodat jullie weten waar het over gaat. In The Passion wordt ook veel gezongen. De muziek kun je ook alvast van tevoren beluisteren, al kun je daar misschien beter mee wachten tot het werkelijke feest.

2. Wees op tijd

The Passion is zoals gezegd heel erg druk. Daarom is het verstandig om vroeg te komen. Natuurlijk hoef je niet ‘s ochtends al klaar te staan, maar het is wel belangrijk om echt ruim op tijd te zijn. Het evenement vindt plaats op een podium, dus het is ook op een afstandje redelijk goed te zien. Maar hoe dichter bij, hoe intenser de beleving.

3. Het kan erg spannend / intens zijn

Heb je gevoelige kinderen? Of zijn je kinderen nog erg jong? Dan kan The Passion wat al te spannend voor hen zijn. Het is tenslotte niet niks: een man die wordt meegesleept, geslagen en naar een kruis gebracht. Vraag je van tevoren af of dit al iets is voor je kinderen, of dat ze misschien nog iets te jong zijn. De aanbevolen leeftijd is ongeveer 14+, maar dat is natuurlijk ook sterk afhankelijk van het kind. En er komen ook ouders met veel jongere kinderen kijken naar The Passion.

4. Houd rekening met vervoer

Vervoer van en naar The Passion is door de drukte wat lastig. Als je vroeg bent heb je misschien nog een plekje in een parkeergarage in de buurt, maar vaak zul je worden doorgestuurd naar een plek die wat verder weg ligt. Vanaf het station in Dordrecht is het 18 minuten lopen naar de locatie van The Passion (uitgaande van een normaal wandeltempo). Met kinderen kan dit wat lastig zijn. Houd rekening met deze afstanden en neem indien nodig de kinderwagen mee. Vergeet niet dat je dezelfde afstand ook weer terug moet afleggen en dat het dan ook erg druk kan zijn op het station of bij de bushalte.

5. Wat als je je kind kwijtraakt?

Vraag je af wat je gaat doen als je je kind kwijtraakt. Dit zijn handige tips als je naar een drukke plaats gaat:

  • Leer je kind jouw telefoonnummer uit het hoofd op te zeggen. Of geef het hem op een briefje mee in zijn jaszak. Prent hem in dat hij, als hij je kwijt is, ergens moet vragen of hij jou mag bellen.
  • Doe je kind een polsbandje om met jouw telefoonnummer. Zet er liever niet je naam op, ivm privacy redenen.
  • Zorg dat kleine kinderen niet te ver weg kunnen. Is jouw kind echt een weglopertje? Dan kun je overwegen hem aan je vast te maken met een stuk koord of met een tuigje (en ja, dat is een beetje alsof het een hondje is, maar alles is beter dan een kind dat ineens weg is!).
  • Spreek een opvallend punt af met oudere kinderen, bijvoorbeeld een fontein of een kerktoren. Als jullie elkaar kwijt raken, kun je daar op elkaar wachten.

6. Activiteiten van The Passion

Er zijn doorgaans geen bijzondere activiteiten bij The Passion. En The Passion heeft ook geen kinderactiviteiten. Wel zijn er veel andere plaatsen waar The Passion ook gevierd wordt. In diverse steden in Nederland wordt The Passion op centrale plekken uitgezonden. Daar kun je dus ook live gaan kijken als je het in Dordrecht niet zo ziet zitten. The Passion wordt ook op TV meermaals uitgezonden. Dit zijn de belangrijkste activiteiten rondom The Passion.

Met je kinderen naar The Passion is heel erg mooi en waardevol. Het is een moment om als gezin samen het leven en sterven, maar ook de opstanding van Jezus mee te beleven. The Passion bezoeken met je kind is dus zeker een goed idee. En met deze 6 praktische tips komt het helemaal goed!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer