KidsPraktisch

Thuiswerken met kinderen? Zo doe je dat

Mamasopinternet740 x bekeken
Thuiswerken met kinderen? Zo doe je dat

Heb jij een baan waar je ook regelmatig thuis aan de slag gaat? Dat kan natuurlijk fijn zijn, maar ook een hele opgave worden als je jouw kinderen om je heen hebt. Het kan lastig zijn om werken en de aandacht voor je kinderen met elkaar te combineren. Er zijn een aantal tips die je kunt gebruiken om zo goed mogelijk thuis te werken met kinderen. Welke tips dit zijn? Je leest het hier!

Creëer een eigen werkplek

Een eerste handige tip die je kunt gebruiken om goed te kunnen blijven werken terwijl je kinderen ook thuis zijn, is om een eigen werkplek te creëren. Omdat je ook op je kinderen wilt blijven letten gedurende je werkdag, is het slim om niet voor een werkplek te kiezen waarbij je helemaal afgesloten bent van de kinderen. Zorg ervoor dat je juist op jouw werkplek nog zicht kunt houden op wat je kinderen aan het doen zijn. Een eigen werkplek creëren kan toch fijn zijn, omdat je jezelf op deze manier toch een beetje afzondert om aan de slag te gaan met je werkzaamheden.

Het is van belang dat jij op deze werkplek goed aan de slag kunt. Zorg er daarom voor dat je beschikt over de juiste benodigdheden. Wat in ieder geval goed is om te hebben, is een stevig bureau. Als jouw werkplek nog niet voorzien is van een bureau, is een bureau kopen een aanrader. Qua bureaus kun je alle kanten op, dus het is handig om hier wat research naar te doen zodat je echt voor iets kunt kiezen dat bij je past. Zo zijn er compacte bureaus met ladeblokken en hoekbureaus, maar ook bureaus die in de hoogte verstelbaar zijn. Kijk dus naar hoeveel ruimte je hiervoor hebt en wat je fijn vindt werken.

Naast een bureau is natuurlijk ook een goede stoel essentieel. Een aanrader hierbij is om te kiezen voor een comfortabele bureaustoel. Wanneer je namelijk gewoon de eettafelstoel gebruikt, is de kans groter dat je niet een hele dag een goede houding aan kunt nemen. Dit vergroot de kans op lichamelijke klachten en dit moet je zien te voorkomen. Een goed bureau met bureaustoel zijn dus in ieder geval onmisbaar op jouw werkplek.

Maak een schema

Maak een schema

Een goede tip om thuiswerken met kinderen mogelijk te maken, is door een schema op te stellen. Verwerk jouw werkzaamheden in dit schema, maar ook je pauzes en de routines van je kinderen. Probeer alles zo goed mogelijk in te plannen. Als je jonge kinderen hebt, is het bijvoorbeeld verstandig om calls en belangrijke meetings in te plannen als zij slapen. De pauzes kunnen gebruikt worden om even tijd te spenderen met je kinderen, zodat je hen ook nog genoeg aandacht geeft. Als jouw partner ook thuiswerkt, kunnen jullie de taken en pauzes natuurlijk verdelen.

Houd je kinderen bezig

Om goed thuis te kunnen werken terwijl de kinderen in de buurt zijn, is het handig om je kinderen bezig te houden. Dit klinkt natuurlijk makkelijker dan het is, maar het is wel bevorderlijk voor het uitvoeren van je werkzaamheden. Als je kinderen niet heel jong meer zijn, kunnen zij zich vaak prima vermaken. Geef hen taken om de dag door te komen. Denk hierbij aan leuke spelletjes, buitenspelen in de tuin of andere activiteiten.

Deze drie tips kunnen jou al een heel eind op weg helpen met het thuiswerken met kinderen. Hoewel het lang niet altijd even makkelijk is, is het wel haalbaar. Planning en structuur is hierbij belangrijk, dus zorg ervoor dat je overzicht kunt houden. Zo kun je als thuiswerkende moeder én goed aan het werk blijven en goed voor je kinderen zorgen.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer