Wonen

Tips om de badkamer snel en effectief schoon te maken

Mamasopinternet765 x bekeken
Tips om de badkamer snel en effectief schoon te maken

De badkamer is één van die ruimtes in huis die veelvuldig wordt gebruikt. Zeker bij een groter gezin. Tegelijkertijd is het één van de belangrijkste ruimtes om schoon te houden. Bedenk maar eens hoeveel tijd je in deze ruimte doorbrengt. We poetsen er onze tanden, wassen onze haren, gaan naar het toilet of nemen een hele lange douche. Omdat de badkamer zo intensief wordt gebruikt, is het ook belangrijk om deze goed schoon te houden. Helaas schiet het daar in alle drukte nog wel eens bij in. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je de badkamer niet alleen effectief, maar ook nog eens zeer snel schoon kunt maken. Hier vind je enkele handige schoonmaaktips.

Voldoende ventileren


Als je het niet voldoende bijhoudt, zal het erg lastig worden om de badkamer schoon te houden. Daarom is het vooral goed om extra voorbereidingen te treffen, zodat het schoonmaken straks minder tijd kost. Denk ook bijvoorbeeld aan voldoende ventileren. De kans op schimmel badkamer wordt zo verkleind. Dat scheelt weer enorm veel boenen en is natuurlijk ook nog eens stukken beter voor de gezondheid. Investeer daarom zeker in voldoende ventilatieroosters of laat een mechanisch ventilatiesysteem plaatsen. Dit is even een investering, maar levert wel heel veel op voor het wooncomfort. 

Ruim dagelijks even snel op

We snappen dat het heel druk is om naast een gezin ook nog eens het huishouden op orde te houden, maar dit zorgt er wel voor dat je uiteindelijk minder werk hoeft te doen. Wanneer je dagelijks even snel een opruimrondje doet, scheelt dit op de lange termijn weer heel veel extra schoonmaakwerk. Probeer daarom na iedere ochtend- en avondroutine even de badkamer snel aan kant te maken. Ruim losslingerende spullen op, leeg eventueel de prullenbak extra en haal even een doekje over de wastafel. Zo begin je iedere keer weer fris in de badkamer. Dit klinkt misschien als veel extra werk, maar kost meestal niet meer dan tien minuten per dag.

Een schoon toilet

Een schoon toilet

Het toilet wordt natuurlijk intensief gebruikt en zal daarom ook de nodige keren moeten worden schoongemaakt. Zeker met jonge kinderen in huis. Gelukkig is het toilet ook relatief eenvoudig schoon te maken. Zeker wanneer je dit regelmatig bijhoudt. Ons advies is dan ook eigenlijk bij alles: doe iedere dag een beetje, dan scheelt het je uiteindelijk heel veel werk.

Is het toilet onverhoopt toch extra vies geworden? En dan met name het gedeelte van de pot onder water? Gebruik dan cola of een vaatwasblokje en laat dit een nachtje staan. Spoel de volgende dag het toilet grondig door en deze zal er weer als nieuw uitzien. Heel makkelijk en kost bijna geen extra tijd voor jou.

Blinkende voegen

De voegen spelen een essentiële rol in de uitstraling van de badkamer. Gelukkig zijn deze eenvoudig blinkend te krijgen. Het enige wat je nodig hebt is een oude tandenborstel en wat bleekmiddel. Even boenen en ze zien er weer als nieuw uit. Bovendien hoeft dit echt niet iedere week worden gedaan. Pak de tandenborstel er even bij als er vieze voegen zijn en boen ze op. Als je dit goed bijhoudt, zal het nauwelijks extra werk opleveren. 

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer