KinderkamerVeiligheid

Tips om de kinderkamer goed veilig te maken

Mamasopinternet747 x bekeken
Tips om de kinderkamer goed veilig te maken

Ben je momenteel druk bezig met de inrichting van de kinderkamer? Dit is natuurlijk leuk om te doen, maar er komt ook best wat bij kijken. Waar je tijdens het inrichten van de kinderkamer goed op moet letten, is dat je de kamer veilig maakt. Het is tenslotte niet de bedoeling dat deze ruimte gevaarlijk kan zijn voor je kind. Hoe je de kinderkamer goed veilig kunt maken? Lees snel verder, wij zetten wat tips op een rij!

Stopcontacten afdekken

Een van de eerste dingen die je kunt doen om de kinderkamer veilig te maken, is om stopcontacten af te dekken. Dit kun je doen door een stopcontactbeschermer te kopen. Hoewel het misschien vanzelfsprekend is om de stopcontacten in een kamer veilig af te dekken, wordt het niet altijd gedaan. Doe het echter absoluut, want zo kun je voorkomen dat jouw kind z’n vingers of andere spullen in het stopcontact stopt.

Zet meubels vast

Een andere manier om de kinderkamer veilig te maken, is door meubels vast te zetten. Door je meubels bijvoorbeeld aan de muur te schroeven, voorkom je dat deze meubels zomaar omvallen. Aangezien kinderen gek zijn op klimmen en klauteren, is het goed mogelijk dat ze ook op meubels proberen te klimmen. En het is natuurlijk absoluut niet gewenst als straks het meubel omvalt wat kan leiden tot vervelende situaties. Om meubels vast te schroeven aan de wand, is het natuurlijk wel van belang dat je over het juiste gereedschap beschikt. Sowieso komt dit goed van pas bij het inrichten van de kinderkamer. Ben je hiernaar op zoek? Gereedschap online kopen is dan een goede mogelijkheid.

Veel opbergplaatsen

Veel opbergplaatsen

Wat ook handig is om te doen om de kinderkamer veilig te maken, is om veel opbergplaatsen te realiseren. Je kunt dit doen aan de hand van meubels met lades of bijvoorbeeld opbergboxen of manden. Hier zijn veel mogelijkheden voor, dus probeer dit echt voor elkaar te krijgen. Op deze manier kun je straks alle spullen goed opbergen en is de kans op vallen en struikelen over bijvoorbeeld speelgoed kleiner.

De verwarming afschermen

Een verwarming is natuurlijk fijn om de kamer goed op temperatuur te krijgen, maar het is niet de bedoeling dat je kind zich hieraan brandt straks. Probeer ervoor te zorgen dat jouw kind het oppervlak van de verwarming niet aan kan raken. Verzin een manier om dit dus goed af te schermen, zonder warmte te verliezen.

Er zijn nog een aantal dingen die erbij kunnen helpen om de kinderkamer veilig te maken, maar deze hierboven kun je alvast in gedachten houden. Zorg ervoor dat de ruimte veilig voor zowel jullie als ouders als voor het kind wordt!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer