Fashion en beautyKinderkledingPraktisch

Tips om goede speelkleren te vinden

Judith1389 x bekeken

De meeste mensen kopen ‘nette’ nieuwe kleren en houden oude kleren apart als speelkleren voor hun kinderen. Als het kind dan gaat rondkruipen over de tegels, gaat rollen door het gras of compleet onder de modder thuiskomt is dat geen probleem. Maar speelkleren, die koop je meestal niet nieuw in de winkel. Dus hoe kom je eraan? Dit zijn tips om goede speelkleren te vinden.

1. Doorgeven en krijgen

Heb je meerdere kinderen? Dan kun je oude kleren doorgeven als speelkleren aan je jongere kind. Zo kunnen kleren gemakkelijk meerdere ronden dienst doen. Hetzelfde geldt voor kleding die je misschien kunt krijgen van bijvoorbeeld familieleden of vrienden die nog kleren hebben liggen. Tweedehands kleding is ideaal als speelkleren.

2. Via marktplaats

We blijven nog even bij tweedehands kleding: marktplaats is een prima plek. Hier kun je ook gericht zoeken op speelkleren voor meisjes of speelkleren voor jongens. De kleren hoeven niet perfect te zijn, júist niet zelfs! Zolang ze maar stevig zijn, maakt een vlek echt niet uit. Als speelkleren gebruik je doorgaans alleen bovenkleding, maar ook tweedehands schoenen zijn heel handig voor het buiten spelen.

3. De kringloopwinkel

Kringloopwinkels zijn ook plekken waar je vaak nog prima kleren vindt. Sommige kleren zijn nog echt als nieuw, die kun je dus als nette kleren gebruiken. Maar veel kleren bij de kringloop zijn nog wel goed, maar niet meer zo mooi. Ideaal als speelkleren, zeker in de zomer als je kind veel buiten is.

4. Nieuwe kleding: goedkoop is duurkoop

Ga je toch liever niet voor tweedehands kleding? Dan heb je waarschijnlijk de neiging om naar de goedkoopste winkels te gaan. Dat is echter geen goed idee voor speelkleren! Speelkleren hebben veel te verduren. Hier mag je kind in kruipen, stoeien en rommelen. Dat betekent dat de kleren ook sneller verslijten. Je kunt beter een stevige spijkerbroek kopen die iets duurder is, dan een dun broekje dat goedkoop is. Anders sta je al snel weer in de winkel omdat de speelkleren compleet kapot zijn.

Extra tip: speelkleren gebruiken

Speelkleren hebben en speelkleren gebruiken zijn twee verschillende dingen. Kinderen hebben meestal weinig zin om zich te moeten omkleden. Toch kun je dit zelf ook stimuleren. Zo werkt het bijvoorbeeld heel goed om je kinderen als ze uit school komen meteen speelkleren aan te laten trekken dan pas wat lekkers te pakken. Dan kunnen ze daarna meteen naar buiten als ze daar zin in hebben. Je kunt eventueel de speelkleren ook in de buurt van de achterdeur leggen, zodat je kinderen zich snel even om kunnen kleden als ze naar buiten willen.

Speelkleren zijn erg handig omdat kinderen daar lekker in kunnen ravotten. Jij hoeft je geen zorgen te maken dat de kleren kapot gaan of vies worden. Natuurlijk is het wel handig als je niet telkens hoeft te ‘zeuren’ of je kinderen hun speelkleren aandoen. Het is belangrijk dat je een methode vind die zowel bij jou als bij je kinderen past. Doe je dat niet, dan is de kans vrij groot dat je kinderen regelmatig hun nette kleren aanhouden. Met als gevolg dat je nog net zo vaak in de winkel staat omdat ze vies of kapot zijn. Vind je dat jouw kinderen eigenlijk niet vaak genoeg buiten spelen? Dat kun je stimuleren door uitdagend buitenspeelgoed aan te schaffen!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer