Fun

Tips voor een weekendje weg zonder kinderen

Mamasopinternet666 x bekeken
Tips voor een weekendje weg zonder kinderen

Ben jij er al een lange tijd niet tussenuit geweest met je partner? Als je kinderen hebt, kan het zo zijn dat jij en je partner hier niet zo vaak meer tijd voor vrij maken. Echter kan het wel hartstikke leuk zijn om te doen. Hoe je een succes kunt maken van een weekendje weg zonder kinderen? Wij zetten hieronder wat tips op een rijtje, dus lees snel verder!

Zorg voor een goede oppas

Als je samen met je partner een weekend weg wilt gaan, is het natuurlijk belangrijk om oppas te regelen voor je kinderen. Wat hierbij handig is om te doen, is om te vragen of een familielid wil oppassen. De kinderen voelen zich hier waarschijnlijk vertrouwd bij en dit geeft jullie als ouders natuurlijk ook een fijn gevoel. Vraag dus eens of opa, oma of ooms of tantes tijd hebben om even op te passen. Jullie kunnen de oppas indien nodig uiteraard ook afwisselen. Zorg ervoor dat je instructies meegeeft aan de oppas, zodat jij en je partner de kinderen met een gerust hart kunnen achterlaten.

Boek een leuk hotel

Als je een weekendje weg gaat zonder de kinderen, is het belangrijk om een leuke verblijfplaats uit te zoeken. Of je nu naar het buitenland gaat of in Nederland blijft: er zijn talloze hotels waar je uit kunt kiezen. Eerst is het goed om te bepalen in welke plaats je graag wilt verblijven. Je kunt hierbij alle kanten op. Van plan om in Nederland te verblijven? Dan zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een populaire stad of een mooie kustplaats. Zijn jij en je partner dol op ontspanning en wellness? Dan kan het een aanrader zijn om op zoek te gaan naar een hotel met wellness. Deze hotels zijn voorzien van wellness faciliteiten, waardoor jij en je partner hier heerlijk tot rust kunnen komen.

Boek een leuk hotel

Neem de tijd voor elkaar

Een goede tip voor een weekendje weg zonder kinderen is om goed de tijd voor elkaar te nemen. Waar jullie normaal gesproken veel omringd zijn door de kinderen, kunnen jullie tijdens dit weekendje weg echt even van elkaar genieten. Doe dit dan ook echt en neem de tijd om het leuk te hebben met elkaar. Leg bij een romantisch weekend weg de telefoons zoveel mogelijk weg en geniet echt van elkaar. Zo vaak gebeurt het waarschijnlijk niet dat jullie er samen even tussenuit gaan zonder de kinderen!

Plan leuke activiteiten

Tijdens een romantisch weekend weg met z’n tweeën is het leuk om samen dingen te ondernemen. Waar het natuurlijk heerlijk is om te genieten van de wellness, zijn er vast nog meer leuke dingen om te doen in de omgeving. Fietsen of wandelen door de natuur, winkelen in een stad of lunchen of dineren bij een van de gezellige horecagelegenheden: er is vast genoeg te beleven. Ook het bewonderen van bezienswaardigheden in de omgeving is tof om te doen. Doe dus vooraf vooral even wat research naar wat er allemaal te doen is op de plaats van je bestemming, zodat jullie mooie herinneringen kunnen maken samen.

Hoewel jij en je partner het in de eerste instantie misschien lastig vinden om een weekendje weg te gaan zonder kinderen, kan dit jullie wel echt goed doen. Bij een weekend weg zonder kinderen hebben jullie echt even tijd voor elkaar en dit kan ontzettend fijn zijn.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer