Wonen

Tips voor het uitzoeken van een PVC vloer!

Mamasopinternet485 x bekeken
Tips voor het uitzoeken van een PVC vloer!

Je ziet het tegenwoordig in veel huizen terugkomen, een PVC vloer! Het is een van de meest kwalitatieve, praktische én stijlvolle opties voor als je op zoek bent naar een nieuwe vloer. Een PVC vloer is verkrijgbaar in ontelbaar verschillende stijlen en daarom kan het lastig zijn om een goede soort uit te zoeken. Hieronder vind je tips voor het uitzoeken van een PVC vloer die goed bij jouw interieur past!

Let op de kwaliteit

Wil jij graag een PVC vloer bestellen? Dan is het belangrijk dat je goed let op de kwaliteit van de vloer. Deze kan namelijk erg verschillen en is niet altijd even goed. Sommige winkels bieden namelijk goedkopere PVC vloeren aan. Deze vloeren zijn meestal gemaakt van thermoplast kunststof, wat bestaat uit poederdeeltjes. Deze kunnen in de loop van de tijd vrijkomen en dit kan erg schadelijk zijn voor je gezondheid of die van je huisdieren. Deze vloeren herken je aan de lage prijs en een dunne laag. De dikte van PVC vloeren ligt meestal tussen de 0,3 en 0,7 millimeter. Als de dikte aan de lage kant ligt, is de kwaliteit waarschijnlijk wat lager. Een goede kwaliteit PVC vloer is gemaakt van vast PVC en is wat dikker.

Klik- of plak PVC?

Er bestaan twee verschillende soorten PVC vloeren, klik PVC en plak PVC. Voor het leggen van klik PVC heb je niet per se een vakman nodig, want dit kun je eventueel zelf doen. Als je voor klik PVC kiest, heb je een vaste ondergrond nodig. De ondergrond moet helemaal egaal zijn en vervolgens kun je het klik PVC bevestigen. Als je voor plak PVC gaat, heb je een vakman nodig die de vloer komt plaatsen. Hij doet dit door de vloer aan de ondergrond te lijmen. Beide opties zijn geschikt voor vloerverwarming. Toch werkt vloerverwarming het beste bij plak PVC, omdat de warmte via deze vloer beter naar boven komt.

Ga voor een mooie stijl!

Ga voor een mooie stijl!

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houtlook of een betonlook met allerlei patronen of een natuurlijke look. Tegenwoordig is een PVC visgraat vloer erg populair. Deze vloer heeft een houtlook met een visgraatpatroon. Dit kun je uiteraard ook weer in veel verschillende houtkleuren krijgen en daarnaast kun je kiezen voor klik- of plak PVC. Er bestaan ook PVC vloeren met een marmeren look. Zo creëer je een chique look in huis, zonder dat je hiervoor een echte kostbare marmeren vloer hoeft te halen. Je merkt het al, zelfs bij een soort stijl kun je daarna nog uit verschillende opties kiezen.

Laat het leggen door professionals

Het is erg verstandig om je PVC vloer door professionals te laten leggen. Als je eenmaal een vloer hebt uitgezocht, wil je natuurlijk dat deze gelijk goed wordt gelegd. Een klik PVC vloer zou je eventueel zelf kunnen leggen, maar als je hier geen ervaring mee hebt is dit niet verstandig. Je wilt natuurlijk niet tegen een verkeerd gelegde vloer aankijken die je veel geld heeft gekost. Dus als het mogelijk is, is het verstandig om de vloer te laten leggen door professionals!

Met deze tips wordt het waarschijnlijk een stuk makkelijker om een PVC vloer voor bij jou thuis uit te zoeken!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer