KinderkamerKidsWonen

Top 10 gave jongenskamer ideeën

Judith8204 x bekeken

Is de jongenskamer weer eens aan een opknapbeurt toe? Of wordt jouw zoon zo groot dat hij eindelijk in een ‘groot bed’ mag slapen? Dan wordt het tijd om wat inspiratie voor de jongenskamer op te doen. Hier vind je een top 10 van de gaafste jongenskamer ideeën. Daarmee weet je zeker dat jouw zoon met volle teugen zal genieten van de nieuwe inrichting!

1. Welkom aan boord

Dit bed, dat oorspronkelijk een hoogslaper was, is omgebouwd tot een schitterende kajuit. Zo kan jouw zoon zich lekker terugtrekken en het is ideaal voor allerlei spelletjes. Het bed is zo laag dat er weinig risico is op verwondingen. Het is niet alleen gaaf voor je zoon, maar hieruit blijkt ook dat kinderkamer ideeën voor jongens ook rekening houden met moeders: het bed levert veel opbergruimte op en houdt de kamer netter.

gaaf bed - tinyme.com
www.tinyme.com

2. Whoesj – daar ga je!

Een glijbaan is de droom van elk kind. Kun je dit invoegen in de kinderkamer ideeën voor jongens, dan weet je zeker dat ze zullen genieten. Zeker wanneer de glijbaan vanuit de kinderkamer zo de woonkamer in loopt! Een bijzonder gaaf idee, wat helemaal niet zo moeilijk te realiseren is. Wedden dat jouw kinderen op tijd aan tafel zitten?

glijbaan - creemmagazine.com
www.creemmagazine.com

3. Een kamer in stijl

Een grastapijt, een mooi beschilderde muur, de ramen voorzien van mooie golven en een plafond vol wolken: van alle inspiratie voor een jongenskamer, is dit wel heel bijzonder. Het geeft de kamer een gave uitstraling en je zoon kan net doen alsof hij buiten aan het spelen is.

muren en plafonds - decoist.com
www.decoist.com

4. Stapelbed

Heb je meerdere zoons, dan is een stapelbed ideaal. Echter, ook als je maar één jongen hebt is een stapelbed helemaal geen slecht idee in de jongenskamer. Tenslotte zal er vast weleens een vriendje komen logeren, toch? Bovendien geeft het onderste bed ook extra speelruimte, kan het worden omgebouwd tot een lekkere bank of gebruik je hem voor de sier in de kamer.

stapelbed - housetohome.co.uk
www.housetohome.co.uk

5. Slapen in een tent

Het slapen in een tent spreekt bij veel jongens tot de verbeelding. Één van de beste jongenskamer ideeën is dan ook om het bed om te bouwen tot een tent. Het kost weinig moeite, maar heeft een bijzonder gaaf resultaat, waar jouw zoon zeker van zal genieten!

tent - forum.krstarica.com
www.forum.krstarica.com

6. Autogarage

Deze gave inspiratie voor de jongenskamer laat zien hoe je de kinderkamer kunt ombouwen tot autogarage. Is jouw kind gek op auto’s, dan is dit een geweldig speelparadijs. Zeker als je nagaat dat de ruimte ook nog eens functioneel is: de auto is het bed, er staat een bureau in en er is voldoende kastruimte om alles netjes te houden.

vloer - home-designing.com
www.home-designing.com

7. Wereldkaart

Is jouw zoon gek op aardrijkskunde en houdt hij van landkaarten? Dan kun je één van de muren voorzien van een wereldkaart. Het geeft de kamer een gaaf uiterlijk en je zoon kan lekker fantaseren over verre reizen en grootse ontdekkingen.

aardbol - houseandgarden.co.uk
www.houseandgarden.co.uk

8. Planetarium

Een van de meest gave jongenskamer ideeën is het ombouwen van de kamer tot een heus planetarium. Natuurlijk hoeven de planeten niet echt te bewegen, maar je moet toegeven dat deze kamer iets magisch heeft. Is jouw zoon gek op de sterren, dan is deze kamer echt iets voor hem!

sterrenwacht - topinspirations.com
www.topinspirations.com

9. Vliegtuigengek

Inspiratie voor de jongenskamer vind je vaak in de hobby’s van je zoon. Is hij bijvoorbeeld gek op vliegtuigen? Zorg dan dat vliegtuigen overal terugkomen in het ontwerp: aan de muur, op posters en zelfs als model aan het plafond!

vliegtuigen - homedesigning.com
www.homedesigning.com

10. In de jungle

Kinderkamer ideeën voor jongens zijn niet alleen gebaseerd op hobby’s, maar ook op andere zaken. Deze kamer zou bijvoorbeeld heel goed gebaseerd kunnen zijn op Tarzan, met de gave ‘boomhutten’ om in te spelen. Hier zal je zoon zich helemaal kunnen uitleven met zijn vriendjes.

boomhutten - diycozyhome.com
www.diycozyhome.com

Jongenskamer ideeën in de praktijk

In de praktijk zal deze inspiratie voor de jongenskamer niet leiden tot precies dezelfde kamers als op de afbeeldingen. Tenslotte is elke kamer anders, is elk kind anders en moet je ook rekening houden met je budget. Toch hopen we je hier aan een aantal goede kinderkamer ideeën voor jongens te hebben geboden, waar je vast wel wat ideetjes uit kunt filteren die geschikt zijn voor jouw inrichting. Heb jij nog andere goede jongenskamer ideeën? Laat het ons weten!

Wil je nog wat langer sparen voor een nieuwe jongenskamer of is jouw zoon er nog niet aan toe? Lees dan het artikel ‘8 keer leuk speelgoed voor jongens‘, waarmee je je zoon ook een groot plezier zal doen. Ook heel geschikt voor de nieuwe jongenskamer trouwens!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer