TuinKids

Top 5 gave speeltoestellen in de tuin!

Judith4903 x bekeken

Als je kinderen hebt, richt je daar vaak ook de tuin op in. Je kunt natuurlijk gewoon kiezen voor een grasveld, maar het is ook leuk om net even wat meer te doen. In veel tuinen zie je dan ook een schommel staan. Ideaal om de kids een poosje bezig te houden! Toch zijn er nog veel meer mogelijkheden om je tuin in te richten voor de kinderen. Wat dacht je van deze top 5 gave speeltoestellen?

1. Boomhut in de tuin

Een boomhut is de droom van elke jongen (en ook van genoeg meisjes trouwens). Het liefst zelf bouwen natuurlijk, maar de meeste ouders vinden dat toch iets te gevaarlijk. Niet zo gek, want een boomhuis wordt op hoogte gebouwd en dus brengt dat bij het bouwen wat problemen mee. Maar neem nou een boomhuis als dit: een supergaaf bouwwerk, maar wel veilig. Ideaal voor de kids om lekker te spelen, te luieren en hun ding te doen.

Boomhuis in de tuin
www.houzz.com

2. Speeltractor

De boerderij spreekt tot de verbeelding. Dit speeltoestel is dan ook een absolute favoriet, zeker als er bij de bouw echte banden gebruikt zijn. Het bouwen is niet eens zo moeilijk, want dit ontwerp bestaat voor het merendeel uit plaatmateriaal. Natuurlijk zijn er ook nog heel veel andere mogelijkheden om een stoere tractor of auto te bouwen van hout, als speeltoestel voor de kids.

Houten trekker in de tuin
www.mapleleafdesigns.co.uk

3. Hans en Grietje

Een gewoon speelhuisje is leuk, maar het is nog veel leuker als het een bepaald thema heeft. Zo is het de laatste jaren hip om te kiezen voor een speelhuisje in de vorm van een paddestoel of een huisje uit een sprookje. Dit Hans en Grietje huisje spreekt natuurlijk helemaal tot de verbeelding! De fantasie slaat op hol en leidt tot prachtige, dramatische spellen in en rond het huisje.

Speelhuis in de tuin
www.homestratosphere.com

4. Buitenkeuken

Een buitenkeukentje bouwen voor je kinderen is een fluitje van een cent. Zelfs als je niet zo’n klusser bent, heb je deze zo in elkaar gezet. Je kunt hiervoor een oud meubel gebruiken, bijvoorbeeld een oude kast. Maar in dit geval is gebruik gemaakt van een paar pellets. Zeg nou zelf: dit is toch supergaaf voor de kids om mee te spelen?

speelkeuken in de tuin
www.theempowerededucatoronline.com

5. Vliegtuig speeltoestel

Heb je de ruimte, dan ga je voor een wat groter speeltoestel. Om toch wat anders dan anders te maken, kun je het een bijzondere vorm geven. Dit toestel is ontworpen als vliegtuig. Het is een eenvoudig design, maar biedt wel alles wat je maar kan willen. Stel je maar eens voor hoe het speeltoestel eruit zou zien wanneer het niet geschilderd was, dan zie je hoe eenvoudig een simpel speeltoestel wordt omgetoverd in een heus vliegtuig.

Speeltoestel vliegtuig in de tuin
www.merchantcircle.com

Heb je een ruime tuin, dan is er al snel een plek te vinden voor een of meer speeltoestellen. Als je echt een grote tuin hebt, kun je een apart deel van de tuin reserveren voor je kinderen. Zo hebben de kinderen alle speelruimte die ze nodig hebben en kunnen ze zich lekker uitleven zonder dat ze in het nette gedeelte van de tuin komen. Je kinderen zullen graag buitenspelen met een van deze vijf bijzondere, gave speeltoestellen voor in de tuin!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer