FunPraktisch

Top 5 mislukte verjaardagsfeestjes

Judith1722 x bekeken

Verjaardagsfeestjes zijn eigenlijk altijd wel een succes. De kinderen worden verwend met lekkere hapjes, ze kunnen lekker keten en worden moe maar voldaan weer opgehaald. Dat je er als ouders behoorlijk moe van kunt worden en dat het huis een puinhoop is, nemen we maar voor lief. Maar… helaas is niet elk feestje zo’n daverend succes. Déze vijf mislukte verjaardagsfeestjes zullen zowel de ouders als de kinderen zich altijd blijven herinneren…

1. Ik vind dit cadeautje niet leuk!

Verhaal van Sanne: Vera werd zes jaar oud. En dus mocht ze zes vriendinnetjes uitnodigen en bedachten we een leuke knutselmiddag. We begonnen met wat drinken en de cadeautjes. Bij het tweede cadeautje betrok Vera’s gezicht. Het was een schattig haarborstelsetje, maar zij vond het vreselijk. En dat stak ze niet onder stoelen of banken! Ze gooide het cadeautje door de kamer en riep boos: “ik vind dit cadeautje níét leuk!” Daarna rende ze woedend naar haar kamer en smeet de deur dicht. Het meisje dat het cadeautje had gegeven barstte in tranen uit. Het duurde niet lang of de moeders kwamen hun dochters ophalen en troosten. Pas na een paar uur kreeg ik mijn dochter weer uit haar kamer en moest ik haar uitleggen hoe je dient te reageren als er even iets tegenvalt. Het ergste is dat het haarborsteltje later haar favoriet werd en ze huilde toen het kapot ging…

2. Paniek in het zwembad

Verhaal van Marieke: Op bijna alle uitnodigingen stond ‘neem je zwemspullen mee’. Dus toen Bart 7 werd, vonden we dat wij dat ook maar moesten doen. We regelden een strippenkaart voor het zwembad en er zouden acht kinderen komen. Best te doen, dachten wij. Maar eenmaal in het zwembad ontdekten we dat de meeste vriendjes nog geen zwemdiploma hadden. Van de acht kinderen waren er vijf zonder zwemdiploma. Wij konden natuurlijk niet terugkrabbelen. Het was een vreselijke middag, we waren voortdurend met zijn tweeën in de weer om de kids in de gaten te houden. Wat een energie hebben die jochies! Ze waren steeds kwijt, doken op op plaatsen waar ze ab-so-luut niet mochten komen en een van de jongens is zelfs door een badmeester uit het water gevist. Waarna wij bedremmeld luisterden naar een strenge reprimande over veiligheid. Ik heb nog nooit zo’n paniekerig en uitputtend feestje meegemaakt! Volgende keer laten we elke deelnemer een kopie van zijn zwemdiploma inleveren voordat hij uitgenodigd wordt.

3. Het weer werkt niet mee

Verhaal van Inge: We hadden grootste plannen met de verjaardag van Marijn. We hadden een grote speurtocht uitgezet en overal raadsels en spullen verborgen. De kinderen zouden vanuit ons huis beginnen en het hele dorp door gaan. Alles was geregeld en toch ging het mis. We waren in ons enthousiasme even vergeten dat het weer niet altijd meewerkt. Toen de kinderen weggingen zeiden we nog: “ach, het spettert alleen maar, dat is niet zo erg.” Tot ze na een halfuurtje terugkwamen, als een stel verzopen katten. De verjaardag is geëindigd door ze voor de TV te parkeren want we hadden niets geregeld en hadden behalve wat hapjes en drankjes helemaal niets in huis.

4. Teveel kinderen uitgenodigd

Verhaal van Mariëlle: We hadden ons mentaal al voorbereid dat het in groep acht gebruikelijk is om de hele klas uit te nodigen. We wilden wat rustigs doen, maar dat scheen ook ineens niet meer te kunnen. Na allerlei stoere verhalen te hebben gehoord over pretparken, besloten we om toch ook maar naar een leuke locatie te gaan. Het werd een drama vanaf het allereerste begin. Wisten wij veel dat verschillende kinderen in de groep niet met elkaar op konden schieten? Dat de kinderen alle kanten op zouden stuiven zodat we geen idee hadden waar ze allemaal waren? Dat die ‘grote’ kinderen zich eigenlijk nog veel meer misdroegen dan onhandelbare peuters? De dierentuin eindigde met drie kinderen die waren gekrabt of gebeten door dieren, vier kinderen die moesten overgeven omdat ze hun zakgeld hadden meegenomen en veel te veel eten hadden gekocht en twee kinderen die we ‘terugkregen’ van een woedende restauranteigenaar omdat ze zich door iemand anders aan bier hadden laten helpen.

5. Al die bijzondere kinderen…

Verhaal van Klaas: Onze jongste dochter mocht acht meisjes uit haar klas uitnodigen. Alleen de uitnodigingen waren al een heel drama, daar doen meisjes van 11 heel erg moeilijk over blijkbaar. Zeker omdat we vorig jaar waren verhuisd en het haar eerste verjaardag hier was. Vanaf een paar dagen voor de verjaardag kregen we van verschillende ouders een briefje. Dingen als “Floor heeft glutenallergie en mag dus geen…” en “Inge heeft ADD dus we moeten nu al weten wat jullie gaan doen zodat we haar kunnen voorbereiden”. Wat bleek? Van de acht meisjes die zouden komen, waren er zeven met een speciale handleiding. We werden helemaal gek bij de voorbereidingen! Wie mocht er ook alweer geen taart? Hoe kom je aan glutenvrije pannenkoeken? En hoe kun je patat eten als iemand er buikpijn van krijgt?

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer