Cadeaus vanaf 2 jaarKids

Top 10 beste cadeaus voor 4-jarige jongen

Judith14254 x bekeken

Cadeautjes zoeken voor kleine kinderen is lang niet altijd makkelijk. Ten eerste is het natuurlijk de vraag wat hij wil hebben. En ten tweede vraag je je af: wat heeft hij eigenlijk al? Kinderen die vier jaar oud worden, hebben meestal al heel veel speelgoed – meer dan je zou denken. Vooral als er oudere broers zijn stapelt speelgoed zich snel op, maar ook zonder broers of zussen verzamelt een kind onwijs veel cadeaus in zijn eerste jaren: sinterklaas, verjaardagen, ‘zomaar iets leuks’… Dus wat kun je dan nog geven dat origineel is, waar een 4-jarige jongen blij van wordt en wat hij waarschijnlijk (hopelijk) nog niet heeft liggen? Hier vind je een top 10 van de beste cadeaus voor een 4-jarige jongen.

1. Hotwheels

Hoewel dit al jaren bestaat, blijft hotwheels ontzettend leuk voor jonge jongens. Er is een racebaan van beschikbaar, met loopings en spannende bochten. Toch hoef je niet perse te beginnen met een dure racebaan, want er zijn ook losse autootjes van verkrijgbaar waar vierjarige jongens zich prima mee kunnen vermaken.

www.kecksci.claremont.edu

2. Schoolspulletjes

Wanneer kinderen vier jaar worden, gaan ze meestal binnen afzienbare tijd naar groep 1 van de basisschool. Omdat op die leeftijd kinderen er nog van overtuigd zijn dat schoolgaan leuk is, kun je dus ter voorbereiding daar wat spulletjes voor cadeau doen. Een mooie broodtrommel of drinkbeker bijvoorbeeld.

Broodtrommel Cars
www.fantasystyle.nl

3. Bestuurbare auto

Een tof cadeau voor een 4-jarige jongen is een op afstand bestuurbare auto. Dit hoeft niet meteen het duurste of stoerste model te zijn: het gaat erom dat het op afstand te besturen valt. Pas wel op wanneer je huisdieren hebt, want sommige honden of katten kunnen behoorlijk stress ondervinden van zo’n plotseling opduikende herrieschopper die hen achtervolgt.

Bestuurbare auto
www.en.wikipedia.org

4. Dekbedovertrek

Het klinkt wel een beetje saai, maar veel 4-jarige jongens zijn apetrots als ze een nieuw dekbed overtrek krijgen – vooral als het hun favoriete figuren bevat! Kies dus voor een stoere print die bij jouw jongen past, bijvoorbeeld figuren uit een leuke tekenfilm, autootjes of vliegtuigjes.

Dekbed met vliegtuigen
www.barnmöbler.se

5. Mini-tuinier spullen

Is jouw 4-jarige dol op prutsen in de tuin of wil hij altijd helpen als jij het onkruid staat uit te trekken? Geef hem dan een tuinsetje voor kinderen, zodat hij zelf kan graven en spelen. Sterker nog: doe hem een hoekje van de tuin cadeau en help hem met het zaaien van wat snel groeiende plantjes.

Tuinierset kids
www.babble.com

6. Lego of duplo

Zelfs als je zoontje al een bak vol lego of duplo heeft staan, heeft hij er toch nooit genoeg van. Wat extra aanvulling is altijd welkom en levert hem weer uren speelplezier op. Heb je de keus tussen lego en duplo: duplo is groter en dus nog wat makkelijker, maar  met lego zal hij langer kunnen doen – zelfs volwassen mannen vinden dat nog steeds leuk.

Lego - duplo
www.motherinc.org

7. Mini-loco

Dit spelletje bevat een boekje met ‘puzzeltjes’ en een doosje met plastic plaatjes. Het kind moet het juiste nummer bij de vraag vinden en zo komt er uiteindelijk een plaatje tevoorschijn. Hartstikke leuk, leerzaam en er zijn allerlei uitbreidingen en losse boekjes van verkrijgbaar.

Mini-loco
www.forum.viva.nl

8. Aqua play – waterbaan

De bekende blauwe waterbaan scoort bijzonder hoog op het verlanglijstje van vrijwel elk kind dat in of rond de zomer jarig is. Het is echter ook geschikt om binnenshuis te gebruiken – mits je beschikt over een paar handdoeken. Ideaal om mee te spelen, met alle bootjes, sluisjes en bruggetjes.

Waterbaan
www.ludothek-schamendingen.ch

9. Kleine aanvullingen

Je kunt altijd eens kijken of er ergens aanvullingen voor nodig zijn. Hoewel meneer misschien nog een half pak stoepkrijt in de kast heeft liggen, is een nieuw pak natuurlijk véél leuker… Dat geldt ook voor nieuwe knikkers, een nieuwe bal of nieuwe knutselspulletjes. Daarmee hoef je niet perse een duur of groot cadeau te kopen om een 4-jarige jongen helemaal blij te maken.

Knikker
www.deleukstekinderen.nl

10. Skelter

Hoewel je zoon waarschijnlijk voorlopig zijn rijbewijs nog niet zal halen, is een skelter toch het absolute top-cadeau voor een 4-jarige jongen. Het is een veilige, leuke manier om een jongen te laten rondcrossen en bovendien kan de zogenaamde meegroei-skelter jarenlang mee!

Skelter
www.dekockmachines.nl

Met deze top-10 van de leukste cadeaus voor 4-jarige jongens, heb je wel even genoeg inspiratie om de verjaardag door te komen. Ben je op zoek naar cadeaus voor sinterklaas? Klik dan hier.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer

Volg ons!

Mis niet langer de leukste nieuwtjes, leuke winacties en vooral veel inspiratie!