FunZwanger en mama

Top 7 opvallende dingen waar zwangere vrouwen zin in hebben

Judith6384 x bekeken

Kijk je een film of TV-serie, dan weet je gewoon wat er aan de hand is als een vrouw ineens een pot augurken grijpt. Het is een niet al te subtiele hint dat de vrouw in kwestie weleens zwanger zou kunnen zijn. In TV-series worden zwangere vrouwen op de gekste momenten misselijk, krijgen ze midden in de nacht zin in Chinees of eten ze hele potten augurken leeg. En hoewel je dat natuurlijk met een korreltje zout moet nemen, zit er wel een kern van waarheid in. Want zwangere vrouwen eten soms echt hele gekke dingen. Zoals deze top 7 opvallende dingen waar zwangere vrouwen ineens zin in hadden!

1. Alles ‘in het zuur’

Dit kan echt alles zijn. Augurken, jazeker, maar ook zilveruitjes, zure bommen, zure haring… Vrouwen schijnen soms ineens behoefte te hebben aan zure dingen. Groene appels, zoals Granny Smiths, zijn ook populair tijdens de zwangerschap.

2. Alles met slagroom

Je denkt natuurlijk: die heeft gewoon zin in een stukje taart met slagroom. Of koek met slagroom. Koffie met slagroom. Chocolademelk met slagroom. Slagroomijs met slagroom. Fruit met slagroom. Boterhammen met slagroom. Aardappels met slagroom. Eigenlijk dus gewoon alles met slagroom.

3. Alles met karamelsaus

Karamel-ijs is erg lekker. Dat geldt ook voor chocolaatjes met karamel en karamelsnoepjes. Maar wist je dat veel zwangere vrouwen ineens alles met karamelsaus willen eten? Dat geldt zelfs voor aardappelen, groenten, vlees, pasta en rijstgerechten!

4. Heel Veel Vet

Frikandellen, bakken vol friet, sloten mayonaise: sommige zwangere vrouwen vallen op vet. Dit is zo’n typisch zwangerschapstrekje dat zich midden in de nacht manifesteert, waarbij sommige vrouwen in staat zijn om 3 uur ‘s nachts de frituurpan aan te zetten.

5. Melk is goed voor elk

Melk is goed voor elk. Ja, zeker voor zwangere dames. Hoewel sommige het wel flink overdrijven, omdat ze meer dan twee liter melk per dag drinken. Overigens: als zwangere vrouwen zin hebben in melk, geldt dat meestal ook voor yoghurt en andere zuivelproducten.

6. Zout

De zoutbalans in het lichaam verandert tijdens de zwangerschap. Vooral in het begin van de zwangerschap kun je ineens enorme trek krijgen in zoute dingen. Zoute pinda’s, chips, eigenlijk alles waar zout in zit vind je ineens lekker. Sommige vrouwen likken regelmatig gewoon wat zout op omdat het zo lekker is!

7. Niet-eetbare dingen

Ongeveer 10% van de zwangere vrouwen krijgt enorme zin in niet-eetbare dingen. Sommigen zeggen dat ze aan kleren willen knagen, anderen krijgen zin om klei of zand te eten, weer een ander eet regelmatig keukenpapier of rauwe eieren. Dit heeft waarschijnlijk te maken met calcium- of ijzertekort.

Zwangere vrouwen eten niet alleen deze 7 opvallende dingen. Ze gaan soms ook gekke combinaties uitproberen. De combinaties zijn voor vrijwel elke vrouw weer anders. De een combineert aardbeienijs met nacho’s, de ander heeft liever augurken met chocoladedip. De gekste combinaties komen voorbij. Ze worden veroorzaakt door de hormonen en vermoedelijk bepaalde tekorten aan voedingsstoffen. Zolang de gewoontes niet schadelijk zijn, is het geen enkel probleem om er lekker van te genieten (en na de zwangerschap verbijsterd terug te kijken of die maffe gewoontes).

Uitgelichte afbeelding via shutterstock.com

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer