PraktischOverige

Trouwkaarten voor mama’s

Judith1718 x bekeken
trouwkaarten voor moeders

Heb jij trouwplannen? Dan is dit een spannende tijd voor jou en je kind(eren)! Jullie zullen druk bezig zijn met organiseren, plannen en dingen verzinnen. Je hebt als mama best wat extra werk, want tenslotte moet jij passende bruidsmode vinden en je kind er ook leuk uitzien. Ook zul je je kind bij heel veel keuzes die je maakt betrekken, zoals bijvoorbeeld de keuze voor versieringen, lekkere hapjes of bijvoorbeeld de trouwkaarten. Tenslotte komt hij of zij hier ook op te staan!

Samen een mooie kaart uitzoeken

Samen met je kind (zolang hij of zij ouder is dan 3 jaar) kun je een mooie kaart uitzoeken. Hou er rekening mee dat de kaart duidelijk moet zijn, dus meestal kies je geen heel kinderlijke kaart. Maar helemaal ‘volwassen’ hoeft de kaart ook weer niet, dat kunnen jullie samen bepalen! Laat ook de bruidegom af en toe een oogje werpen op het ontwerp, want het zou natuurlijk zonde zijn als jullie tweetjes enthousiast zijn en hij vindt het maar niks!

Welke kaart kies je?

Er zijn heel veel soorten trouwkaarten. Natuurlijk kun je gaan voor de standaard kaart, maar er zijn ook speciale trouwkaarten voor mama’s. Wat dacht je van de tekst: “Mijn mama gaat trouwen! Kom jij ook?”. Zoek dus eerst uitgebreid in de collectie trouwkaarten voordat je een beslissing maakt. En wil je graag een ‘gewone’ trouwkaart, maar wil je je kind toch iets ‘eigens’ laten doen ermee? Dan laat je hem of haar een mooie tekening of stukje tekst maken, wat je los in de kaart kunt vouwen zodat alle uitgenodigden dat ook krijgen.

Trouwkaarten met foto of eigen ontwerp

Als jullie een nieuw gezinnetje gaan vormen, kan het heel leuk zijn om een mooie foto op de voorkant van de trouwkaart te zetten. Dit kan een foto van je kind(eren) zijn, maar natuurlijk ook van het complete gezinnetje. Sommige trouwfotografen bieden een korte fotoshoot aan om dit soort foto’s te maken (een pre-shoot). Vind je geen mooie trouwkaarten naar jullie smaak, of hebben jullie sterk uiteenlopende smaken? Dan kun je beter zelf een kaart ontwerpen. Er zijn verscheidene online tools die je kunt gebruiken om zelf je trouwkaart te ontwerpen en het kan ook op veel trouwkaarten websites.

Als je je kind kunt betrekken bij het zoeken van je trouwkaart, voelt hij of zij zich automatisch ook meer betrokken bij de feestelijkheden. Bovendien krijg je zo vast een prachtige uitnodiging waar jullie zeker trots op kunnen zijn. Maak er samen een mooie uitnodiging van! Nog een praktische tip: zorg ervoor dat je altijd een aantal trouwkaarten extra bestelt en bewaar er minimaal één voor elk kind apart in een doosje. Die vinden ze later misschien heel leuk kom zelf nog te bewaren als ze wat ouder worden.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer