UitjesWonen

Vakantie? Lekker een dagje uit met het gezin!

Rosalie1768 x bekeken

Een dagje uit, zo luidde een van de conclusies van een onderzoek van de ANWB onder haar leden, is de perfecte manier om samen met het gezin een geluksmoment te beleven. Herinneringen maken waar je heerlijk met zijn allen op terug kunt kijken. De vakantieperiode is de tijd bij uitstek om deze momenten te creëren en als gezin nader tot elkaar te komen. Ga er dus lekker op uit!

Kortingsacties

In de zomertijd bieden veel pret- en dierenparken leuke en bijzondere kortingsacties. Zo kunnen ze gezinnen in de kosten tegemoet komen. Je kunt op verschillende website goedkope aanbiedingen vinden en er zijn vaak diverse spaaracties bij supermarkten. Je kunt ook eens kijken op een site als vakantieveilingen.nl of marktplaats.nl, waar vaak kaartjes worden aangeboden. Wil je dus een dagje naar de dierentuin of een pretpark, check dan eerst de website van het betreffende park en andere kortingssites om te kijken of er kortingsacties zijn.

Koeltas met broodjes

Als je een dagje uit gaat dan kun je natuurlijk geld besparen door zelf eten en drinken mee te nemen in een koeltas. Bijvoorbeeld ontbijt (als je al vroeg op pad gaat) en natuurlijk lunch. Vind je het te duur om in het park te eten, maar wil je wel de dag afsluiten met wat lekkers – zodat je niet hoeft te koken – dan kun je onderweg vaak ook wel iets leuks vinden. Een gezellig restaurant aan de boulevard of in een nabijgelegen stad of dorpje bijvoorbeeld. Kijk eens op internet wat er rondom je bestemming allemaal te vinden is. Het eten in een pretpark of dierentuin is meestal vele malen duurder dan bijvoorbeeld bij een snackbar.

Thuis een dagje uit

Iedere dag een uitje wordt natuurlijk best prijzig. Wil je een keer in de week iets leuks doen (museum, pretpark of dierentuin), maar de andere dagen ook met leuke herinneringen vullen? Dan kun je thuis ook een dagje uit creëren. Bijvoorbeeld door buitenspelletjes te spelen in het park, lekker te gaan picknicken aan het water of een mooie stadswandeling te maken. Er is veel te zien in eigen land, dus dat wordt puur genieten. Kijk eens op een recreatie website om te zien wat er bij jou in de buurt te doen is en neem je picknickmand mee. Vergeet ook je camera niet! Dit is het ideale moment om je kind op de foto te zetten.

Reageer