Vakantie & UitjesBuitenlandEngeland

Vakantie naar Londen met de kids

Judith1598 x bekeken

Londen. De stad van de Big Ben, Birmingham Palace en de Tower of London. Waar je rode dubbeldekkers rond ziet rijden, kunt genieten van een onvervalst English breakfast en waar je kunt varen over de Theems. Een prachtige stad om op vakantie te gaan, zeker omdat het lekker dichtbij is. Londen is een fantastische bestemming, zeker voor gezinnen. Wij geven X handige tips voor een geslaagde vakantie in Londen met de kids!

1. De reis naar Londen

Naar Londen kun je op drie manieren. De eerste methode is vliegen. Er zijn echter maar weinig gezinnen die dit doen, want het is vrij prijzig om daarheen te vliegen vanaf Amsterdam Schiphol. Bovendien moet elk gezinslid natuurlijk een plaats hebben dus lopen de kosten hoog op. Daarom gaan veel gezinnen voor een trip met de auto. Je kunt dan nog op twee manieren naar Engeland: met de boot of via de tunnel. Dit is een stuk goedkoper, maar je zult wel eerder moeten vertrekken. Je moet namelijk eerst een paar uur rijden naar Calais voordat je de oversteek kunt maken.

2. Overnachten in Londen

In Londen zijn de hotels best duur. Gemiddeld gezien liggen de prijzen flink hoger dan in Nederland. Daarom kiezen veel gezinnen ervoor om op een camping te overnachten buiten Londen. Je kunt dan met de bus naar Londen. Of je rijdt met je eigen auto naar de buitenwijken van Londen en parkeert daar in de buurt van een metro-station. In elk geval wordt geadviseerd om niet met de eigen auto naar de binnenstad van Londen te rijden, want parkeren is er duur en als je er niet bekend bent verdwaal je snel.

3. Leuke bezienswaardigheden met kinderen

In Londen is erg veel te doen en te zien. Natuurlijk is de Big Ben een kijkje waard. Voor een mooi overzicht van Londen ga je natuurlijk naar London Eye. Het British Museum is ook een prachtige plek waar voor de kinderen leuke activiteiten te doen zijn. En dan hebben we het nog niet gehad over het R.A.F museum, de London Zoo en natuurlijk Piccadilly Circus. Kortom: genoeg te doen in Londen!

4. Goedkoop rondkomen

Doe voordat je vertrekt even goed onderzoek naar de mogelijkheden om geld te besparen. Zo heb je bijvoorbeeld speciale toeristen kaarten waarmee je veel attracties en bezienswaardigheden gratis mag bezoeken of waar je korting krijgt. Daarnaast is het verstandig om te berekenen of je iets hebt aan een pas voor het openbaar vervoer. Gaan jullie veel gebruik maken van de metro, dan is dit meestal een voordelige optie. Je koopt zo’n kaart, waarna je gratis onbeperkt gebruik mag maken van het openbaar vervoer in de stad.

Een vakantie naar Londen is fantastisch voor je kinderen! Maar alles staat of valt met een goede voorbereiding. Hebben jullie voldoende budget, dan gaan jullie met het vliegtuig en kiezen jullie een hotel in de binnenstad. Voor mensen met een kleinere portemonnee is het verstandiger om door de tunnel te rijden en op een camping buiten de stad te kamperen. Of je nu veel of weinig geld hebt: een vakantie naar Londen is een geweldig uitje dat zeker de moeite waard is!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer