PraktischBinnenlandReizenVakantie & Uitjes

Vakantie thuis vieren: 6 tips

Judith1163 x bekeken

Tijdens de coronacrisis zijn de meeste vakanties gecanceld. Vliegreizen zijn geannuleerd en veel landen hebben hun grenzen gesloten. Zelfs als andere landen weer opengaan, zal er weinig toerisme zijn dit jaar. En dus kunnen we ons maar beter voorbereiden op het thuis vieren van de vakantie. Toch is dat helemaal niet zo erg. Want met deze 6 tips heb je ook thuis een hartstikke leuke vakantie met je kinderen!

Tip 1. Laat het los

Je kunt driftig worden of gefrustreerd omdat je niet naar het buitenland kunt. Helaas helpt dat helemaal niets, want het verandert niet aan de situatie. Sterker nog: het kan je vakantie thuis flink verpesten. Probeer je beeld van die mooie vakantie in het buitenland dus echt los te laten, zodat je kunt ontdekken dat een vakantie thuis ook best de moeite waard is.

Tip 2. Maak je tuin zomerklaar

Een vakantie thuis is pas geslaagd als je echt kunt genieten van de buitenlucht. Zeker op warme dagen! Dus maak je van tevoren je tuin zomerklaar. Zorg dat alles er netjes uitziet en dat je een comfortabel plekje hebt om buiten te zitten. Heb je geen tuin, dan maak je ruimte op je balkon.

Tip 3. Zorg voor entertainment

Je hoeft je kinderen niet 24/7 bezig te houden. Maar het is wel fijn als je wat entertainment voor ze hebt. Denk bijvoorbeeld aan een speeltoestel in de tuin, of ga voor een trampoline. Een opzetzwembad of opblaasbad biedt ook voor uren speelplezier. Natuurlijk zullen je kinderen zich weleens vervelen, maar door te kiezen voor wat extra mogelijkheden vermaken ze zich toch het grootste deel van de tijd.

Tip 4. Creëer een vakantiesfeer in huis

Als je op vakantie gaat, zit je in een vreemd huis of in een hotel of tent. Dat is heel anders dan gewoon thuis zijn. Toch kun je wel een vakantiesfeer in huis creëren. Hang extra versieringen op, maak het gezellig en zomers en ruim het lekker op. Je kunt bij diverse winkels (en natuurlijk online) allerlei leuke artikelen vinden om je huis mee te decoreren om in de vakantiesfeer te komen.

5. Verander routines

Thuis heb je vaste routines, die je op vakantie loslaat. Dat doe je dus ook als je op vakantie bent terwijl je thuis bent. Je kinderen mogen later naar bed, jullie eten wat vaker minder gezond, er zijn wat minder regels. En huiswerk en werk worden absoluut losgelaten. Tenslotte neem je je werk ook niet mee als je op de camping of in het hotel zit, dus probeer de verleiding te weerstaan om nu toch nog wat uurtjes te werken.

6. Doe spelletjes

Vakantie thuis vieren doe je vooral door quality time met elkaar door te brengen. Daar horen spelletjes zeker bij. Check bijvoorbeeld deze 6 leuke ideeën voor bordspellen om met het gezin te spelen. Samen spelen is sociaal, het verdiept de band die je onderling hebt en het is natuurlijk ook gewoon gezellig.

Je vakantie thuis vieren is zelden waar je altijd van hebt gedroomd. Toch kun je er zeker het beste van maken. Je hebt meer mogelijkheden dan je denkt! Je hoeft tenslotte nergens heen, wat op zich wel lekker rustig is. Zo heb je meer tijd en aandacht voor elkaar.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer