FunBaby´sPraktisch

Veelgemaakte fouten bij het kiezen van een naam voor een baby

Judith1339 x bekeken

Een naam kiezen voor een baby is niet gemakkelijk. Je moet eerst uit zien te zoeken welke namen je mooi vindt. Heb je een partner, dan moeten jullie het ook samen eens worden. Misschien heb je na lang zoeken eindelijk een leuke babynaam gevonden. Maar heb je ook rekening gehouden met deze veelgemaakte fouten bij het kiezen van een naam voor een baby?

1. Een foute afkorting

Soms geeft een naam een hele foute afkorting. Bijvoorbeeld ‘Sander Mark’, wat afgekort leidt tot S.M. Dat is nog redelijk te doen, totdat je met je achternaam Kelder heet. S.M.Kelder is wel heel erg fout… In het begin niet erg, maar rond de puberteit en erna echt heel erg lastig.

2. Een foute combinatie met de achternaam

Sommige namen klinken heel leuk, tot je ze combineert met de achternaam. Denk bijvoorbeeld aan ouders die de naam ‘Han’ heel mooi vonden, maar even vergaten dat ze met hun achternaam Burger heetten. Niets mis als je het schrijft, maar als je het uitspreekt krijg je gegarandeerd gekke gezichten.

3. Fout in het Engels

Een van de meest gemaakte fouten bij het geven van een babynaam is het niet vertalen naar het Engels. Maar omdat Engels zo’n belangrijke taal is, is dit absoluut een must. Wat dacht je van ‘Dick’? In het Nederlands een mooie klassieke naam, maar een tikje gênant om je aan een Engelsman voor te stellen.

4. Foute rijmpjes

Kinderen kunnen erg wreed zijn tegen elkaar en er is altijd wel een fout rijmpje van te maken. Maar je kunt het ook erger maken door de verkeerde naam te kiezen. Vraag je van tevoren af welke rijmpjes ermee gemaakt kunnen worden en probeer de ergste te vermijden.

5. Foute verklein-naam

Voor een baby lijken verklein-namen nog heel schattig. Maar dat kleine baby’tje wordt uiteindelijk groot. En dan zijn bepaalde namen niet zo toepasselijk meer. Denk eens aan een ‘Froukje’: leuk als het gaat om een kleine vrouw, maar blijkt die vrouw 1,90 te worden en 120 kilo te wegen, dan is ‘Froukje’ niet meer zo toepasselijk. Dat geldt ook voor bepaalde andere namen, zoals ‘Ollie’ voor jongens.

6. Foute spelling

Is het Danny, Danni, Dani of Danii? Met alle verschillende spellingen weet je het soms niet meer. De meeste gewone namen vragen niet echt om extra uitleg. En hier een ‘h’ of daar een ‘s’ extra is meestal niet zo’n probleem. Maar denk eens aan een naam als ‘Dashquela’. Hoe vaak zou je kind dat moeten gaan spellen voor iedereen?

Er worden veel fouten bij het kiezen van een naam voor een baby gemaakt. Sommige van deze fouten zijn gemakkelijk te voorkomen, andere ontdek je pas later. Het is erg jammer als je kind later last krijgt van de naam die jij hebt gekozen. Probeer bij het kiezen van de babynaam deze fouten dus te vermijden!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer