PraktischKidsVakantie & UitjesVeiligheid

Veiligheidskleding in verschillende situaties

Mamasopinternet2949 x bekeken
Veiligheidshesje kinderen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat weet je als ouder vast als geen ander. Je verliest je kroost slechts één seconde uit het oog en er kan iets misgaan. Je kinderen overal tegen beschermen gaat helaas niet, het is ook goed dat zij leren fouten maken en dat sommige dingen echt niet mogen. Maar als ouder doe je er toch alles aan om je kind te beschermen tegen gevaarlijke situaties.

Kinderen beschermen in het donker

Alhoewel kinderen niet meer op straat horen zodra het buiten donker woord, kan het voorkomen dat je ’s avonds over straat moet. Bijvoorbeeld in de vakantie, na een verjaardag of het is gewoon donker buiten door een storm. Je kunt je kind daardoor goed veilig kleden door het dragen van een veiligheidsvest.

Deze veiligheidsvesten koop je bijvoorbeeld bij Engelbert-Strauss.nl. Door het dragen van een veiligheidsvest is je kind goed zichtbaar in het donker en zie je je kind zelf ook goed lopen of fietsen. Geef je kinderen het goede voorbeeld door zelf ook een veiligheidsvest te dragen. Zo ziet je kind dat het normaal is om jezelf zichtbaar te maken in het donker. In welke situatie jullie je ook bevinden: met het zichtbaar maken van je kinderen in het donker ga je in ieder geval goed voorbereidt op stap!

Kinderen beschermen tegen kou

We hoeven je waarschijnlijk niets uit te leggen over het kleden van je kinderen tegen de kou. In de winter is het vanzelfsprekend dat je een kind kleedt met een jas, sjaal, handschoenen en een muts. Maar ook in de zomer kan het weer slechter zijn dan gepland. Je bent al gauw geneigd om de deur uit te gaan zonder jas.

Maar wat als er halverwege de dag een zomerse bui of storm overkomt? Zorg dat je voor je kinderen een jasje of vest bij je hebt. Zelf ben je vaak al beter bestand tegen een bui, maar je kinderen vatten sneller kou dan jij. Zorgt ervoor dat je kinderen hun lichaamswarmte goed op peil zodat ze hun energie kunnen steken in hun belangrijkste bezigheid: kind zijn.

Kinderen beschermen tegen de zon

Je kind beschermen tegen de zon is ontzettend belangrijk. Insmeren met een hoge factor is natuurlijk al een goede oplossing om verbranding te voorkomen, maar ook kleding kan helpen. Je kind donkere kleding aantrekken in de zon helpt met het weren van de zon, maar we kunnen ons voorstellen dat je niet alleen maar blauwe en zwarte kleding in de kast van je kinderen hebt. Tevens zorgt een donker shirt voor een vertraging van de Uv-straling en is het absoluut geen manier om verbranding tegen te gaan. Daarvoor bestaat er UV-werende kleding.

UV-werende kleding laat kinderen veilig spelen in en om het water. Vergeet niet de brandende zon te mijden op de heetste uren van de dag (tussen 12:00 en 15:00). De zon kan je ook mijden door een schaduwdoek, daarover lees je alles hier. Meer lezen over hoe je veilig kunt zonnen met kinderen? Dat kan hier.

Heb jij nog aanvullende tips? Laat het ons dan weten!

Bron uitgelichte afbeelding

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer