Kids

Verjaardagstraktaties die makkelijk te maken zijn

Kim de Groot2935 x bekeken

Voor kinderen is jarig zijn erg bijzonder. Alle aandacht gaat uit naar de jarige, er zijn lekkere hapjes en taart en natuurlijk mooie cadeaus. Bij jarig zijn hoort natuurlijk ook trakteren. Op school, bij de sportclub en de kinderopvang. Voordat je het weet sta je met je armen vol met zakjes chips die uitgedeeld kunnen worden. Maar wat is nu leuker dan met je kindje zelf een verjaardagstraktatie maken om uit te delen? En dat kan je zo moeilijk maken als je zelf wilt. Hierbij een aantal ideeën voor makkelijke verjaardagstraktaties voor kinderen:

Vlinders met stoepkrijt

Een traktatie met klein cadeautje, dat is natuurlijk helemaal leuk. Teken zelf een vlinder op gekleurd papier (of gebruik een sjabloon) en knip dit uit. Schrijf op de voorzijde de naam van de jarige en de leeftijd. Vervolgens pak je het stoepkrijt in met cellofaan en bevestig deze op de vlinder (met dubbelzijdige tape of cadeaulint). Tenslotte bevestig je op de achterkant van de vlinder  een doosje rozijntjes. Klaar is deze leuke verjaardagstraktatie!

Bron Pinterest

Enge spinnen

Deze spinnen passen helemaal bij deze tijd van het jaar. Makkelijk te maken met zwarte chenille en wiebeloogjes. Gebruik vier chenille ijzerdraadjes en draai deze om de lolly heen zodat je acht poten hebt. Tenslotte plak je de oogjes erop. Dat ziet er griezelig uit, gelukkig hoeft niemand bang te zijn van deze spinnen. Om ze minder “echt” te laten lijken kan je ook gekleurde chenille draad gebruiken.

Bron Pinterest

Gezonde spookjes

Erg makkelijk te maken en wat zien ze er leuk uit deze spookjes. Wat heb je hiervoor nodig?

  • kleine appeltjes of mandarijntjes
  • zwarte stift
  • witte stof
  • lint
  • kaartjes met naam van de jarige

Begin met de stof in vierkanten van 30 x 30 cm te knippen en vouw deze om de appel of mandarijn. Vervolgens maak je het stof vast met het lint. Als laatste bevestig je het kaartje met de naam van de jarige eraan. De spookjes zijn klaar om uitgedeeld te worden.

Bron Pinterest

Eetbare chocolade eikeltjes

De eikeltjes maak je samen met je kind in een mum van tijd. Kleine chocoladezoenen, mini stroopwafeltjes en prikkertjes is het enige dat je hiervoor nodig hebt. Voor jongere kindjes kun je ook tapasprikkertjes gebruiken, die hebben een minder scherpe punt. Presenteer op een dienblad gedecoreerd met blaadjes en andere herfstdecoratie. Of plak een foto van een eekhoorn op karton en zet die erbij tussen de choco eikeltjes.

 

 

Bron Pinterest

Spek lolly’s

Dat ziet er vrolijk uit, spek op een stokje. Koop hiervoor kabelspekken, prikkers, lint en foliezakjes. Rol de spek op, prik op een stokje en verpak in een foliezakje. Hiermee voorkom je dat ze uitdrogen. Een leuke strik erom voor een extra feestelijk resultaat. Eventueel kan je er een label aanhangen met de naam van de jarige.

Bron Pinterest

Naast trakteren hoort een kinderfeestje ook bij een verjaardag. Nog ideeën nodig? Lees dit artikel voor leuke kinderfeestjes.

Weet jij al welke verjaardagstraktatie je gaat maken voor de verjaardag van je kindje?

Kim de Groot
Ik ben Kim de Groot, moeder van 3 kinderen en dol op knutselen. Ook bakken met de kinderen vind ik erg leuk. Op internet zoek ik graag naar inspiratie voor leuke knutselwerkjes en lekkere recepten.

Reageer