Zwanger en mamaPraktisch

Verjongen als je kinderen hebt? Het kan!

Judith1174 x bekeken

Na verloop van tijd begin je duidelijk aan je uiterlijk te zien dat je ouder wordt. Kenmerken als hangende borsten en het krijgen van rimpels worden na je dertigste steeds duidelijker. En als je kinderen krijgt, gaat het verouderingsproces van je uiterlijk nog een stukje sneller. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer moeders zich beginnen te verdiepen in verjonging door middel van plastische chirurgie. De ‘mommy make-over’ is een hele grote stap, maar is absoluut de moeite waard om te verjongen als je kinderen hebt!

1. Het meest gedaan: borstvergroting

Voordat je kinderen kreeg, waren je borsten waarschijnlijk prachtig in vorm en mooi strak. Helaas heeft het krijgen van kinderen geen goed effect op het uiterlijk van je borsten. In eerste instantie worden je borsten groter doordat de melkproductie op gang komt. Maar daarna, als de borstvoeding is afgebouwd, worden je borsten weer kleiner. Veel vrouwen gaan dan merken dat de borsten wat slapper gaan hangen. 

Borstvergroting is een van de meest voorkomende behandelingen bij moeders. De vergroting is er meestal niet eens op gericht om de borsten veel groter te maken. Het is vooral de bedoeling om de borsten weer steviger en voller te maken, zodat je er weer trots op kunt zijn. Borstvergroting is het meest praktisch als je weet dat je geen kinderen meer wilt, want anders kan de vergroting problemen geven tijdens de zwangerschap en bij de borstvoeding.

2. Rimpels gladstrijken met een facelift

Een tweede verandering die het krijgen van kinderen met zich meebrengt, is dat je sneller rimpels krijgt. Dat is niet alleen door de extra zorgen die je misschien hebt, maar ook door verandering van je huid. Je huid verandert tijdens je zwangerschap, waardoor ze minder flexibel wordt. Een facelift is dan ook een populaire behandeling bij moeders. De rimpels worden voorzichtig wat glad getrokken, waardoor ze minder opvallen of zelfs verdwijnen. Een groot voordeel is dat je er daardoor al snel jaren jonger uitziet. Het is ook een veel natuurlijkere manier dan het spuiten van botox, wat de gezichtsspieren verlamd. Na een facelift ziet je gezicht er nog steeds natuurlijk uit en kun je ook alle emoties nog steeds goed uitdrukken.

3. Het wondermiddel dat liposuctie heet

Vrouwen die zwanger zijn geweest, merken vaak dat ze vetophopingen op bepaalde plaatsen overhouden. Natuurlijk is het belangrijk dat je je best doet om deze onvolkomenheden zelf weer weg te werken. Door gezond te eten en regelmatig te bewegen, kom je meestal een heel eind. Toch zijn er veel vrouwen die bepaalde probleemzones overhouden. Met name de buik is na een zwangerschap vaak wat slapper dan voorheen. En ook de heupen, billen en bovenbenen worden vaak steviger door de veranderende hormonen. Als je last hebt van dergelijke probleemzones, kan liposuctie uitkomst bieden. Tijdens de behandeling wordt het vet uit de probleemzone weggezogen, waardoor je je mooie figuur weer terugkrijgt.

Plastische chirurgie is geen wondermiddel. Wel kan het helpen om bepaalde problemen aan te pakken. Een complete mommy make-over kan duizenden euro’s kosten. Maar ondanks de kosten, is het zeker de moeite waard. Veel moeders die dit hebben gedaan, vinden dat ze het veel eerder hadden moeten doen. Door de blijvende veranderingen na een zwangerschap voelden ze zich minder aantrekkelijk en minder zeker van zichzelf. Nu voelen ze zich weer mooi en jong, waardoor ze een sterker zelfbeeld hebben. Daardoor kunnen ze het leven weer aan en zijn ze ook een leukere moeder voor hun kinderen. En dat gun je natuurlijk iedereen!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer