Fashion en beautyKinderkleding

Vijf redenen om te kiezen voor Nike Air Max 97 kinderschoenen

Mamasopinternet1781 x bekeken
Nike airmax 97 roze

Ongetwijfeld loop jij als ouder er ook regelmatig tegenaan: welke schoenen schaf ik aan voor mijn kleine wondertje?  Als moeder maak je voor die keuze verschillende afwegingen, op het gebied van ondersteuning, comfort, uitstraling, prijs en duurzaamheid. En bij het maken van die afwegingen springt de Air Max 97 eruit.

De geschiedenis van de Nike Air Max 97 neemt ons mee naar het jaar 1978. In dit jaar verscheen de eerste schoen van Nike met een Air-unit in de zool. Negen jaar later deed het merk er een schepje bovenop bij het uitbrengen van de Nike Air Max 1: de eerste schoen met een zichtbare luchtkamer. Het succes spreekt uit het feit dat Nike Air Max nog steeds voor vernieuwende en verrassende collecties staat. Een ervan is de Nike Air Max 97 voor kinderen. Waarom zou je kiezen voor deze kinderschoen? De belangrijkste redenen worden hieronder genoemd.

De zool

Rubber maakt de zool in dit model. Dat is duurzaam materiaal met slijtvaste kenmerken. Oftewel: de zool gaat lang mee en helpt ook jouw kind bij eindeloos spelen op zijn of haar favoriete schoenen. De grip van die zool is evenzo belangrijk en ook die eigenschap scoort hartstikke goed bij de Nike Air Max 97. Met een sterk profiel geeft de onderkant van de schoen veel grip. Juist op die plekken waar kinderen het nodig hebben. In het bos, de speeltuin, de duinen en op de straat.

De demping

Het is belangrijk dat kinderen het comfort van een schoen voelen. Dat zit bij de Nike Air Max Plus voor kinderen meer dan goed. Demping is het toverwoord in de Nike Air Max-lijn. Een luchtkamer onder het midden van de zool beslaat de volle breedte van de schoen en geeft een vrij gevoel bij iedere pas. Ten opzichte van de oudere modellen in de Air Max-lijn beslaat deze Air-unit meer oppervlakte. En bevat hij dus meer lucht.

De constructie

Alle Nike Air Max modellen blinken uit in een stabiele pasvorm. Dat wil zeggen dat de vorm lang de originele staat houdt. De constructie zakt niet in, het bovenwerk slobbert niet over de randen van de zool en het materiaal blijft stevig. De constructie van dit model is dus duurzaam. Op de wreef biedt de schoen overigens voldoende ruimte voor een hogere wreef.

Details in het ontwerp

Had jij al eens gehoord van een schoen die is gebaseerd op een hogesnelheidstrein? Nu wel. De Nike Air Max 97 kinderschoen ontleend haar looks aan dat voertuig: een gestroomlijnde vorm, lange horizontale banen over het bovenwerk, de swoosh mooi afgebeeld op de buitenkant van het bovenwerk en een extra lipje op de hielkap. Laatstgenoemde detail helpt jouw kind bij het aan- en uittrekken van de schoen.

Het materiaal

Textiel en synthetisch materiaal zijn beiden vertegenwoordigd in het bovenwerk. Deze combinatie biedt niet alleen ondersteuning, hij is ook nog eens heel duurzaam. Bovendien zijn het stoffen die zich makkelijk aanpassen aan de details van elke voet.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer