Praktisch

Vind de perfecte kledingstijl voor jouw figuur

Mamasopinternet915 x bekeken
Het A-type

Het kan best een uitdaging zijn om de juiste kledingstijl te vinden. Veel vrouwen weten niet precies welk figuur ze hebben. Door dat te ontdekken, vind je ook de perfecte kledingstijl die bij je lichaam past. Of je nu slank bent of wat voller: er is altijd perfecte kleding voor jou te vinden. Hier vind je de belangrijkste kenmerken van elk figuur, met de kledingtips die daarbij passen.

1. Het O-type

Bij het O-type ben je niet perse dik of volslank. Je hebt wel smalle schouders en smalle heupen, terwijl je taille, je buik en je borsten juist voller zijn. Doordat er geen smalle taille is, kies je liever niet voor getailleerde kleding. In plaats daarvan ga je voor kleding die vrij recht valt, zodat de taille en buik minder opvallen. Leg vooral de nadruk op je benen, bijvoorbeeld door een opvallende broek of rok te dragen. Je volle borsten benadrukken helpt ook erg goed om de buik en taille minder te laten opvallen. Bij happy-size vind je hele leuke kleding die geschikt is voor figuren met een O-type. Qua schoenen ga je liefst voor sportieve lage schoenen, terwijl je hoge laarzen en hoge hakken juist vermijdt.

2. Het H-type

Het H-type is vrij recht. Er zijn geen opvallende curves en schouders, taille en heupen zijn ongeveer even breed. Dit kan het lastig maken om echt leuke kleren te vinden. Gelukkig kun je je uitleven in zachte stofjes en vrolijke franjes. Maak vooral gebruik van je mooie benen en benadruk je hals met sieraden. Je kunt alle kanten op: door getailleerde kleding te kiezen benadruk je je slanke rechte lijnen, met asymmetrische lijnen creëer je een vollere look met meer curves. Als H kun je kiezen tussen effen stoffen voor een eenvoudige look of voor vrolijke kleuren en felle designs als je graag wat opvallends wilt dragen. Qua schoenen heb je de vrije keuze, want vrijwel alle typen schoenen en laarzen staan je geweldig.

3. Het A-type

Vind de perfecte kledingstijl voor jouw figuur

De A heeft smalle schouders, kleine borsten en een vrij slanke taille. De heupen zijn echter breed en de bovenbenen zijn stevig. Daardoor ontstaat een peervorm. Dames met een A-vorm kiezen het beste voor een high waist broek met een laagjeslook erboven, bijvoorbeeld door een shirt met een vest te combineren. Benadruk het bovenlichaam met vrolijke dessins en felle kleurtjes en kies vooral een goed passende beha om de borstpartij mooi uit te laten komen. Wil je graag jurkjes dragen, ga dan voor jurkjes met een vrolijk design die getailleerd zijn. Ben je ontevreden over je buikje, kies dan corrigerend ondergoed om je slanke taille te benadrukken zodat het buikje minder opvalt. Opvallende schoenen zijn bij het A-type erg in trek omdat ze de vorm van de benen veranderen. Hoge laarzen zijn een minder goed idee.

4. Het V-type

Bij dit type zie je eigenlijk de omgekeerde vorm van het A-type. De V is juist breed in de schouders en heeft vaak opvallende borsten. De taille is een stuk smaller en ook de heupen zijn smal. Ben je een V-type, kies dan kleding die wat extra accent legt rond de heupen, bijvoorbeeld een mooie heupbroek. Maak ook gebruik van je mooie benen. Ga voor kleding die de schouders bedekt en soepel naar beneden valt en gebruik een diepe halslijn om je decolleté mooi te benadrukken. Bij jurken en voor je bovenkleding ga je voor getailleerde modellen die wat wijder vallen rond de heupen. Het V-type kan met gemak lekkere boots dragen, maar ook andere hoge modellen schoenen staan meestal geweldig.

5. Het X-Type

Het laatste type is het meest eenvoudig te kleden. Het X-type heeft namelijk brede schouders en brede heupen/bovenbenen, maar een smalle taille en meestal een bescheiden decolleté. Dit is het lichaam waar de modewereld op wacht, zeker als je slank bent. Je kunt praktisch alles dragen waar je zin in hebt. Benadruk je smallere taille met getailleerde kleding en ga voor high  waist broeken als je je bredere heupen wat wilt camoufleren. Wil je wat smaller in de schouders lijken, ga dan voor kleding die het decolleté laat opvallen. Het X-type kan op elk type schoenen lopen en hoge hakken zijn echt jouw ding.

De verschillende types zeggen heel veel over de kledingstijl die erbij past. Ben je bijvoorbeeld een A-type, dan heb je brede heupen. Kies je dan voor lage heupbroeken, dan wordt deze vorm nog extra benadrukt waardoor je uitstraling niet geweldig is. Voor elk figuur geldt dat je de smalle delen benadrukt, terwijl je de brede delen juist een beetje camoufleert. Daardoor benadruk je je sterke punten en zie je er geweldig uit. Of je een maatje meer of minder hebt maakt daarbij niet uit: deze basisregels gelden voor iedereen.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer