KinderenBaby´sKidsPraktisch

Visolie: goed voor kinderen

Judith2293 x bekeken

Eigenlijk zou men volgens het voedingscentrum 1 á 2 keer per week vette vis moeten eten. Maar de gemiddelde Nederlander komt hier lang niet aan! Af en toe een keertje vissticks of kibbeling en dat is het wel zo’n beetje. Dat komt vooral omdat mensen weinig bekend zijn met het klaarmaken van vis en omdat ze het vaak niet lekker vinden. Een veelgehoorde klacht van ouders: mijn kinderen lusten geen vis! Maar ja… hoe laat je dan je kind die gezonde omega-3 vetten binnenkrijgen? Daar is ondertussen wat op bedacht: visolie.

Wat is visolie?

Visolie is een olie die gemaakt is van vis. Het bevat alle gezonde omega-3 vetzuren die ook in vis zitten.  Het is dan ook in razend tempo populair aan het worden! Ondertussen zijn er verschillende soorten visolie ontwikkeld. Bijvoorbeeld visolie in capsules, die klein en gemakkelijk met water te slikken zijn. Veel kinderen hebben echter moeite met het slikken van capsules voor hen zijn er nu een paar heel aantrekkelijke (vloeibare) producten op de markt gekomen.

Visolie met vitamine D voor kinderen

Er is speciale visolie voor kinderen. Deze visolie voor je kind bevat ook toegevoegde vitamine D. Hierdoor hoef je niet telkens met verschillende potjes in de weer. Kinderen moeten in principe dagelijks extra vitamine D binnenkrijgen en dat gebeurt meestal met druppeltjes uit een flesje. Nu kun je er ook voor kiezen om je kinderen visolie met toegevoegd vitamine D te geven. Dan hoef je dat niet meer apart te doen en krijgt je kind in een keer alles binnen wat het nodig heeft. (pas vanaf 3 jaar).

Lust mijn kind dat wel?

Heb je weleens visolie geproefd, dan heb je waarschijnlijk gemerkt dat het niet zo lekker is. Helaas… gezonde dingen zijn meestal niet zo lekker. Dus hoe kun je dit spul bij je kind naar binnen krijgen? Heel simpel: er is natuurlijk sinaasappelaroma aan toegevoegd. Dit zorgt voor een lekkere sinaasappelsmaak, waardoor kinderen het gemakkelijker naar binnen krijgen. Er zijn heel veel kinderen die het zelfs zo lekker vinden dat ze er zelf om vragen! Ideaal natuurlijk, want zo krijgt je kind iets binnen dat niet alleen gezond is, maar ook heel lekker.

Omdat smaken verschillen heeft Arctic Blue nog een Smoothie variant gemaakt met citroensmaak. Daarnaast heeft de Smoothie een romig mondgevoel, wat iets anders is dan pure olie. De Smoothie is gemaakt met plantaardige algenolie (i.p.v. visolie) en hierdoor zelfs vegan. Ook deze variant bevat minimaal 250 mg Omega-3 DHA hersenbouwstenen. Omega-3 vetzuur DHA is namelijk een bouwsteen voor de hersenen, zoals calcium dat is voor de botten.

Vitamine D voor kinderen is erg belangrijk, omdat ze nog in de groei zijn. De botten en tanden moeten zich goed ontwikkelen, waardoor vitamine D gebruik zeker aangeraden wordt. Visolie is goede voor de ogen en voor de hersenen (250 mg Omega-3 DHA per dag (=1 dessertlepel). Eet je al twee keer per week vette vis? Dan hoef je je kind geen extra visolie te geven. Maar red je dat niet, dan is het kiezen voor visolie met vitamine D een verstandige keus. Overigens is visolie voor volwassenen ook erg belangrijk, dus is het goed om zelf ook extra visolie te nemen als je niet genoeg vis eet!

smoothie kinderen

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer