Tuin

Veel vlinders in de tuin lokken

Judith2311 x bekeken

Vlinders zijn prachtige diertjes. Ze zijn niet alleen heel leuk om naar te kijken, maar ook nog eens heel nuttig. Ze bestuiven veel planten en bloemen. Bovendien nemen ze die taak ook voor een deel over van de bijen, waar er steeds minder van zijn. Het is dus zaak om in de zomer zoveel mogelijk vlinders naar de tuin te lokken. En zó doe je dat!

Vlinderstruik planten

De vlinderstruik heet niet voor niets zo. Vlinders, met name dagpauwogen en koolwitjes, zijn dol op de grote bloemen. Bovendien is de plant ook nog eens heel mooi als hij in de bloei staat. Het is wel een vrij grote struik, dus je moet er wel de ruimte voor hebben. Als bonus vinden ook vogels deze struik heel fijn om in te schuilen en soms zelfs om een nestje in te bouwen.

Vlinderbloemen zaaien

Veel winkels hebben verschillende bloemenmixen beschikbaar. Een van deze mixen is de ‘vlindermix’. Deze mix bestaat uit heel veel eenjarige of meerjarige bloemen die bekend staan om hun aantrekkingskracht voor vlinders. De bloemen zijn over het algemeen vrolijk en fel gekleurd. Ze leveren een voor vlinders heel aangename geur, die sterke aantrekkingskracht heeft. Zo is de kans groot dat jouw tuin in de zomer wemelt van vlinders. De bloemen zien er prachtig uit met hun kleurtjes en je kunt ze ook goed zaaien in een bloembak of border.

Bijzondere struiken en bloemen voor vlinders

Vlinders hebben naast algemene struiken en bloemen ook bijzondere voorkeuren. Elke vlinder heeft een andere plant die voor hen belangrijk is. Ze leggen hun eitjes bij voorkeur op die planten. Wil je jouw kinderen goed de cyclus van de vlinder laten zien? Dan plant je deze planten om zoveel mogelijk vlinders in je tuin te kweken. Niet elke plant is kindvriendelijk (denk aan brandnetel), dus zorg ervoor dat je die planten apart plant of helemaal vermijdt.

Vlinders zijn lieve diertjes die heel goed zijn voor de natuur. Bovendien zien ze er prachtig uit en ze zijn erg gezellig in de tuin. Wil jij vlinders aantrekken in de tuin? Dan kun je het beste kiezen voor een mix van verschillende planten, bloemen en struiken die vlinders lokken. Zo heb jij een prachtige vlindertuin aan huis!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer