DIY

Voor- en nadelen van DIY vlogs

Judith1404 x bekeken

Er zijn tegenwoordig hartstikke leuke vlogs op youtube met allerlei DIY projecten. Vooral het prutsen met slijm is een ware rage geworden, maar er zijn nog meer leuke DIYs. Die vlogs zijn echt heel leuk om te zien en zetten aan tot een hoop creativiteit. Toch hebben ze ook wel nadelen. Zo zijn het meestal ideaalbeelden die in werkelijkheid vaak wat minder perfect verlopen. Dit zijn de voor- en nadelen van DIY vlogs.

Nadelen

Er zijn best wat nadelen aan vlogs. Dit zijn er vijf:

  • De vlogger doet alles natuurlijk perfect in het filmpje. De tientallen mislukte pogingen worden niet op youtube gezet en de rotzooi wordt netjes buiten beeld gehouden.
  • Sommige projecten zijn behoorlijk prijzig! Simpele DIYs zijn meestal niet zo duur, maar andere kunnen al snel een flinke aanslag op je budget zijn. Dit kun je beter van tevoren even uitzoeken…
  • Veel vloggers krijgen producten gratis om ze te promoten in een filmpje. Er is veel sluikreclame, bijvoorbeeld op verpakkingen. Niet zo heel erg, maar soms best storend.
  • Een DIY project ziet er vaak makkelijker uit dan het is. Check goed of jouw kind dit ook aankan!
  • De vlogger ziet er altijd leuk gekleed en netjes uit. Doe jouw kind maar liever een oude schort aan, want anders is de kans groot dat zijn of haar kleren verpest zijn.

Voordelen

Voordat je denkt dat ik echt tegen DIY vlogs ben, heb ik hier nog een reeks voordelen ervan:

  • Je hebt de creativiteit voor het oprapen. Er is altijd wel een vlog te vinden over precies dat project waar je mee bezig bent.
  • Meestal wordt erbij verteld hoe je aan de producten kunt komen die je nodig hebt. Je hoeft je natuurlijk niet te laten leiden door de reclame, maar wel handig dat je weet waar je ongeveer kunt zoeken.
  • Je kinderen doen creatieve dingen en zitten niet achter een scherm. Tenminste… niet meer als ze het filmpje vaak genoeg gezien hebben.
  • Je ontdekt dingen waar je nog niet eerder van had gehoord en die je zelf stiekem net zo graag wil proberen als je kinderen.

DIY vlogs helpen je met allerlei leuke en creatieve ideeën. Toch is het belangrijk dat de DIY blogs niet worden vergeten. Dit zijn stappenplannen die je rustig in je eigen tempo kunt doorlezen. Bovendien wordt in blogs over het algemeen veel minder of zelfs helemaal geen reclame gemaakt. Ook best fijn natuurlijk!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer