Praktisch

Waar moet een goede website aan voldoen?

Mamasopinternet810 x bekeken
Waar moet een goede website aan voldoen

Een website is tegenwoordig onmisbaar voor iedere organisatie. Het dient als het ware als een visitekaartje en zorgt ervoor dat je online gezien wordt en nieuwe klanten kunt bereiken. Maar lang niet iedere organisatie heeft een goede website. Dit is erg zonde, aangezien je zo veel kansen mis loopt. Ben je benieuwd waar een goede website aan moet voldoen en hoe je dit voor elkaar krijgt? Wij vertellen je er graag meer over in dit artikel. Doe er dus je voordeel mee en lees snel verder!

Relevante content

Ten eerste willen we graag benadrukken dat de content op je website relevant moet zijn. Dit wil zeggen dat alle teksten up-to-date zijn en niet zijn verouderd. Plaats dus regelmatig relevante content over actuele onderwerpen uit je vakgebied. Dit kun je doen door bijvoorbeeld elke week of om de zoveel weken een blog te plaatsen. Deze blog kun je vervolgens delen op je social media kanalen, waardoor je dus een groter bereik krijgt en meer mensen naar je website trekt. De blog kun je bijvoorbeeld delen door middel van Facebook adverteren. Als mensen dan op je advertentie klikken, worden ze meteen doorgelinkt naar je website.

Gebruiksvriendelijkheid

Gebruiksvriendelijkheid

Hiernaast is het erg belangrijk dat je website gebruiksvriendelijk is. Dit wil zeggen dat je een duidelijk menu hebt waar staat aangegeven waar mensen welke informatie kunnen vinden. Bezoekers op je website hebben namelijk een korte aandachtspan, waardoor ze snel je website zullen verlaten als zij niet meteen vinden waar ze naar op zoek waren. Ook zal de website op zowel de desktop versie als mobiele versie goed bruikbaar moeten zijn. Je ziet nu nog vrij vaak dat de mobiele versie niet handig in gebruik is en dat sommige teksten niet zichtbaar zijn. Dit is zonde, aangezien het heel makkelijk te voorkomen is! Weet je niet goed hoe je een goede website in elkaar moet zetten? Zoek dan eens informatie over website maken voor dummies of schakel een bureau in die dit voor je kan doen.

Uitstraling

Naast dat een website goed zichtbaar en handig in gebruik moet zijn, is het belangrijk dat je website ook een professionele uitstraling heeft die past bij je huisstijl. Gebruik daarom de kleuren van je huisstijl en verwerk het logo en je eventuele slogan ook op de homepage. Maak het natuurlijk wel een mooi geheel en zorg ervoor dat het niet te chaotisch wordt.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer