Gezondheid

Waar zijn knoflook tabletten allemaal goed voor?

Mamasopinternet3578 x bekeken
Tabletten knoflook

Knoflook is meer dan een onmisbaar ingrediënt in de keuken. Het is namelijk een wondermiddel, dat tal van eigenschappen heeft die goed zijn voor je lichaam. Reden te meer om knoflook tabletten toe te voegen aan je eetpatroon.

Knoflook is een middeltje dat we al eeuwenlang in onze keuken gebruiken. En dat komt niet alleen door de smaak die knoflook toevoegt aan onze gerechten. Er schuilen namelijk talloze gezondheidsvoordelen achter. Voor wie niet gelijk zin heeft om zijn of haar maaltijden vol te stoppen met knoflookteentjes, is er de mogelijkheid om te profiteren van die gezondheidsvoordelen door knoflook tabletten te slikken. Deze tabletten hebben namelijk dezelfde basis en daarmee dezelfde gezonde eigenschappen als de knoflookwortels zelf.

Zo helpt knoflook als je probeert af te vallen. Knoflook is namelijk een ontzettend voedzaam product, wat betekent dat je snel vol zit, terwijl je op hetzelfde moment een hele waslijst aan gezonde vitaminen, vezels en mineralen binnenkrijgt. Door die gezonde eigenschappen zorgt een regelmatige inname van knoflook er ook voor dat je immuunsysteem sterker wordt. Dit betekent dat je minder snel ziek wordt of minder snel verkouden wordt.

Goed voor je lichaam

Maar de goede eigenschappen van knoflook tabletten gaan nog verder dan de voedzame eigenschappen. Het is namelijk ook nog eens goed voor je hart, bloeddruk en cholesterol. Zo verwijden je bloedvaten bij een regelmatige knoflook inname, waardoor je bloeddruk juist omlaag gaat. Daar is wel een behoorlijke dagelijkse dosis knoflook voor nodig, ongeveer het equivalent van vier teentjes per dag. Omdat je daar niet snel aankomt met een gemiddeld dieet, kunnen tabletten een goede vervanging bieden. Voor je cholesterolgehalte helpt knoflook om zowel het totale- als het LDL-gehalte omlaag te brengen. Echter, als je knoflook gebruikt in een maaltijd die gebakken of gekookt is, verdwijnen veel van die eigenschappen. Juist daarom zijn tabletten zo’n goede oplossing, want wie gaat er nou rauwe knoflook eten?

Door de positieve effecten op je hartvaten en je cholesterolgehalte zorgt een regelmatige knoflookinname op de lange termijn voor een lager risico op hart- en vaatziekten, en dus ook op hartaanvallen. Omdat je bloedcirculatie gezonder verloopt, het risico op verstopte bloedvaten tegen wordt gegaan en je geen moment een hoog cholesterolgehalte hebt zal je lichaam er gezonder voorstaan. Regelmaat is hierbij wel een sleutelwoord.

Knoflook tabletten

Goed voor je uiterlijk

Knoflook remt ontstekingen. Hierdoor is het een middel dat irritaties en huidziektes kan bestrijden. Er zijn zelfs mensen die een saus van knoflook maken die ze direct op de huid aanbrengen, omdat dit tot een verjonging van de huid zou leiden. Dat kan natuurlijk makkelijker, bijvoorbeeld door knoflook tabletten te slikken. De allicine, het meest werkzame stofje in knoflook, is namelijk anti-inflammatoir en daarnaast zit knoflook vol antioxidanten die bacteriën doden die bijvoorbeeld voor puistjes kunnen zorgen.

Omdat knoflook infecties tegengaat en bevorderlijk is voor de bloedcirculatie worden haarvaten gestimuleerd en huidschimmel op je hoofd bestreden. Maar het komt vooral door de zwavel in knoflook tabletten, dat dit middel goed werkt tegen haaruitval. Zwavel bevat namelijk keratine, een ingrediënt in zowel elke dure shampoo dat altijd uitgebreid wordt aangeprezen in reclames, omdat het zo essentieel is voor een gezonde haargroei. Die shampoos kunnen dankzij knoflook dus gewoon de gootsteen in! De eerdergenoemde vitaminen en mineralen in knoflook helpen daarbij ook voor je haar.

Knoflook bevat calcium, en dat is een ontzettend belangrijk mineraal voor je botten. Wie regelmatig een goede dosis knoflook binnenkrijgt, heeft sterkere botten. Met alle gezondheidsvoordelen op zowel de korte als de lange termijn, alle wonderen die knoflook tabletten doen voor zowel je lichaam als je uiterlijk en met alle vitaminen en mineralen die je binnenkrijgt, is knoflook een onmisbaar product in ons dagelijkse voedselpatroon. Maar bovenop alle voordelen is er nog een prachtig voordeel, en dat is het feit dat je door op regelmatige basis knoflook tabletten te slikken simpelweg beter in je vel komt te zitten. Want wie zich gezond voelt van binnen en van buiten, die voelt zich toch ook gelukkiger?

Je kunt natuurlijke knoflooktablet kopen op www.wellvita.nl

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer