Fun

Waarom mama’s zo “weinig” doen op een dag

Judith1595 x bekeken

Wanneer je als man thuiskomt, verwacht je dat je vrouw wel het een en ander heeft gedaan. Zeker als ze toch de hele dag thuis was met de kids. Dan is er best even tijd voor een wasje, om de kleren netjes op te ruimen of even te stofzuigen. Dus hoe kan het dat, als jij thuiskomt, het overal nog een puinhoop is? Waarna je vrouw ook nog eens woedend reageert als je vraagt waarom ze niks gedaan heeft? Dit zijn X redenen waarom mama’s zo “weinig” doen op een dag als ze thuis zijn.

1. Uitpakken is een leuk spelletje

Of het gaat om keukenkastjes, de laden van de commode of jouw nachtkastje: kleine kinderen vinden het een fantastisch spelletje om alles uit te pakken. Vooral als mama net even niet oplet. Of als mama net klaar is om alles netjes op te ruimen.

2. De kinderen ‘helpen’ een handje

Als je als mama de was doet, willen kleine kinderen dolgraag helpen. Dat ‘helpen’ gaat helaas meestal nog niet zo vlot, waardoor het vouwen van de was meestal flink wat extra tijd in beslag neemt. Dat geldt ook voor afwassen, schoonmaken en opruimen. Eigenlijk geldt het voor alles wat mama doet.

3. Waarom zou je een vieze vloer nog viezer maken?

Belegde boterhammen die op zijn kop op de vloer vallen. Speelgoed over de vloer uitstrooien. Spugen, morsen, knoeien en snotteren op de vloer. Helaas gebeurt het meestal niet op een vieze vloer die toch nog schoongemaakt moet worden. Nee, het is veel leuker op een glanzend gedweilde vloer…

4. Meer dan twee keer in bad is heel normaal

Kinderen onder de vijf jaar moeten best vaak in bad. En dat wassen gebeurt ook echt niet een keertje per dag. Wat dacht je van een spuitluier? Of wanneer je kindje net zelf leert eten? Het is heel normaal als je je kind meer dan twee keer per dag moet afpoetsen of badderen.

5. Mama, ik wil…

Hoe vaak krijg je als mama deze zin te horen? Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat wordt er om je aandacht gevraagd. Redelijke en onredelijke verzoeken, alles komt in de loop van de dag voorbij. Van ‘mama ik wil wat drinken’ tot ‘mama ik wil een nieuwe fiets’.

6. Dutjes zijn korter dan je denkt

Oke, denk je als man, blijkbaar is dat best lastig. Maar er worden toch ook dutjes gedaan? Als moeder heb je helaas niet eens de tijd om een kopje thee te drinken en een artikeltje uit je favoriete tijdschrift te lezen of er staat ineens weer een kind naast je stoel of er klinkt gehuil van boven. En daar gaan we weer…

7. Wat wél gebeurt is gewoon

Op zo’n dag gebeuren er ook heel veel dingen die wél goed gaan. Je baby leert voor het eerst kruipen, je kindje heeft een nieuwe tand of mama heeft wat kapotte kleren versteld. Maar dat zijn dingen die heel gewoon zijn en dus geen aandacht krijgen. Datgene wat misgaat, valt veel meer op…

En dit is dus meteen een wijze les voor papa: kijk ook even wat er wél goed is gegaan! Hoewel we zelf niet zo’n fan zijn van het woord ‘papa-dag’, kan zo’n dagje wel degelijk helpen om te begrijpen hoe het nu eigenlijk gaat in huis. Steeds meer vaders zijn regelmatig een dag alleen thuis met de kinderen en ontdekken al snel dat het best veel tijd en energie kost om het huishouden draaiende te houden. Wees dus wat vriendelijker als je thuiskomt en geef je vrouw regelmatig een complimentje. Dat verdient ze zeker!

Afbeelding afkomstig van shutterstock.com

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer