WonenPraktisch

Warm de winter in: 5 tips

Mamasopinternet1521 x bekeken
warm de winter in 2

De winter is begonnen; de dagen worden korter en de temperatuur duikt steeds verder omlaag. Je zet de verwarming een stuk hoger, maar daarmee gaan je stookkosten ook omhoog. Wist je dat er manieren zijn waardoor je huis lekker warm is in de winter, maar je stookkosten niet torenhoog zijn? In dit artikel lees je 5 handige tips om warm de winter in te gaan.

Tip 1: Laat je cv-ketel controleren

Als je cv-ketel al flink wat jaren meegaat, kan het interessant zijn om voor een nieuwe ketel te gaan. De afgelopen jaren zijn er hele zuinige verwarmingsketels op de markt gekomen met een heel hoog rendement. Hierdoor stook je niet meer onnodig en bespaar je aanzienlijk op je stookkosten. Vraag een verwarmingsspecialist om een kijkje te nemen bij jouw huidige cv-ketel en win informatie in over een eventuele nieuwe ketel.

warm de winter in 1

Tip 2: Check je dakisolatie

Wist je dat er tot wel 30% van de warmte in huis verloren gaat via het dak als je geen dakisolatie hebt? Het is dus interessant om na te gaan of je dakisolatie hebt en, als je het hebt, of het nog voldoende is. Isolatiemateriaal kan aan de binnenkant van je dak worden aangebracht, maar de isolatiespecialist kan het ook onder je dakpannen leggen.

Tip 3: Houd tussendeuren dicht

Een makkelijke manier om het warmer te houden in huis, is door tussendeuren goed dicht te doen. In de hal is het namelijk een stuk kouder dan in de woonkamer, en deze kou wil je graag houden waar het is. Doe daarom je tussendeur consequent dicht en overweeg een tochtstrip onderaan de deur te plaatsen.

Tip 4: Doe de gordijnen dicht als het donker wordt

Overdag heb je de gordijnen open en als de zon schijnt, warmt deze je kamer lekker op. Denk eraan om je gordijnen dicht te doen als het donker wordt en de zon niet meer verwarmt. Dan heeft de warme lucht namelijk de kans om via je ramen te ontsnappen. Door je gordijnen dicht te doen, creëer je een soort isolatie. De warme lucht blijft voor het gordijn in je kamer en koude lucht die door het raam binnenkomt, blijft achter je gordijn.

Tip 5: Ga voor warme dekentjes en vul je kruik

De meest gezellige tip is om je warme fleece dekentjes uit de kast te trekken en je kruik te vullen met warm water. Duik onder je dekentje met een mok warme thee en zet een heerlijke film aan. Dit is de perfecte manier om warm te blijven en dit kost je minder energie dan het hoger zetten van de verwarming.

Met deze handige tips zorg je ervoor dat je huis lekker warm is deze winter, maar dat je je stookkosten onder controle houdt. Voordat je het weet is het weer voorjaar en geniet je van de warme lentezon.

warm de winter in 2

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer