FunBinnenlandKinderenPraktisch

Warme zomerdag? 5x tips voor peuters!

Judith1021 x bekeken

Bij warm weer kan het best lastig zijn om te bedenken wat je nu weer gaat doen met je peuter. Vaak worden kinderen dwars en chagrijnig als het ineens warm weer wordt. En zelf zit je ook het liefst lui met je voeten in een bak koel water. Dus wat ga je doen? Dit zijn 5 leuke tips voor peuters (en moeders!) op een warme zomerdag.

1. Spelletjes met water

Er zijn heel veel spelletjes met water. Je kind bedenkt er waarschijnlijk heel veel zelf. Geef hem bijvoorbeeld wat lege flessen, bakjes en potjes en een flinke bak water. Hij zal uren bezig zijn met plantjes water geven, bakjes vullen en flesjes overgieten in andere flesjes. Natuurlijk kun je ook andere spelletjes bedenken, bijvoorbeeld met waterballonnen.

2. Zet de tuinsproeier aan

Sla twee vliegen in één klap: zet de tuinsproeier aan. Je kindje kan rondrennen en lekker afkoelen terwijl je gazon of planten worden voorzien van genoeg water. Wil je liever geen kraanwater gebruiken, dan kun je je sproeier ook aansluiten op een dompelpomp in een naburige sloot of vijver.

3. Maak een blote-voeten-pad

Ken je het blote-voeten-pad? Zoiets kun je thuis eenvoudig zelf maken. Maak een pad of route voor je kind om met blote voeten te lopen. Door een laagje water, door wat aangemaakte modder, door de zandbak… Zo leert je peuter hoe verschillende ondergronden aanvoelen en hebben jullie samen de grootste lol.

4. Zwemmen

Je kunt natuurlijk ook gewoon samen met je peuter gaan zwemmen. Zorg voor goede zwembandjes of doe hem een opblaasbaar reddingsvest aan. Kijk of je een leuk meertje in de buurt kunt vinden of ga naar de kust. Je kunt natuurlijk ook gewoon een (klein) zwembad in je eigen achtertuin zetten.

5. Naar winkels en speelplaatsen met airco

Misschien heb jij het nog niet bedacht, maar de meeste winkels hebben prima airconditioning. En dus is het helemaal niet zo gek als jij gezellig met je peuter naar een speelgoedwinkel, woonboulevard of gewoon naar de supermarkt gaat. Prima plekken op af te koelen en ook nog iets nuttigs te doen. Er zijn ook wel indoor speelparadijzen met airconditioning, maar dat is nog niet gebruikelijk. De grote ketens, zoals Monkey Town, zijn gewoon dicht als het te warm weer is.

Bij warme zomerdagen kun je beter zorgen voor wat rustige en afkoelende activiteiten. Binnenshuis is het vaak relatief koel, maar je wilt je kind met mooi weer niet binnen opsluiten. Toch zijn er gelukkig genoeg manieren om je kind lekker bezig te houden tijdens warme dagen.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer