Tuin

Wie haar eigen tuintje wiedt…

Mamasopinternet1372 x bekeken
Tuin wieden

Groene vingers of niet, je tuin een onderhoudsbeurt geven of zelfs een heel nieuw hofje aanleggen is een behoorlijke klus. Daarom vertellen we je graag hoe je dit zo efficiënt mogelijk kunt doen!

Stap #1: Eigen ontwerp

Wie de veranderingen ook maar gaat uitvoeren, je tuin is van jou. Daarom bepaal jij hoe deze er straks uit komt te zien! Om dit te doen kun je het oppervlak van je tuin opmeten en in grove lijnen – of zelfs in detail als je ertoe in staat bent – uittekenen wat je wensen zijn. Bovendien is er ook 3D ontwerpsoftware voor tuinen online te vinden. Om feedback vragen over je ideeën is nooit verkeerd. Bij voorkeur aan iemand die verstand van tuin(ier)en heeft!

Kijk goed naar de ligging van je tuin en waar de meeste zon valt. Hierop gebaseerd kun je kiezen welke bloemen en planten je wilt en hoe je op andere manier van de lichtsituatie kunt profiteren – denk hierbij ook aan je terras.

Stap #2: Time of the Season

Ga goed na welke planten bij welk seizoen horen en speel hierop in. Dit is niet alleen goed voor het uiterlijk van je tuin maar ook voor de groei; sommige planten gaan meerdere seizoenen mee, anderen zijn wat ‘kieskeuriger’.

Maak sowieso zorgvuldig een keuze in de planten die je in je tuin opneemt. Het ene gewas heeft immers meer verzorging nodig dan het andere.

Stap #3: Recyclen

Kwalitatief, duurzaam, prachtig en uitermate populair. Je kunt nog veel meer dingen zeggen over hardhout, maar dat het voordelig is hoort niet in dat rijtje thuis. Daarom is steigerhout een voor de hand liggende keuze. Deze gebruikte planken hebben veel kwaliteiten gemeen met hardhout en zijn bovendien een stuk goedkoper.

Kijk bovendien in je buurt naar mensen die ook aan hun tuin bezig zijn of deze zelfs al op orde hebben. Misschien kun je van hen wel tuingereedschap lenen, zodat je hier zelf geen geld aan hoeft te besteden. Iedereen blij!

Stap #4: Aan de slag!

Afhankelijk van de aard van je project, zijn er een heleboel dingen die je zelf kunt doen. Andere onderdelen van je klus kun je misschien beter met meerdere paren handen oplossen. Vraag daarom vrienden, familie en buren om je te helpen. Ga je je tuin echt grondig onder handen nemen? Dan kun je professionals inschakelen.

Bedenk wel dat een rigoureuze verbouwing van je tuin inhoudt dat je veel afval te verwerken zult hebben. Gelukkig kun je voor een container huren voor een all-in prijs! Dat betekent dat je voor maximaal zes weken een tuinafvalbak van de door jou gewenste grootte huurt met milieubelasting en 21% btw inbegrepen. Ook het halen, brengen, tussentijds ledigen en verwerken van je afval brengt geen extra kosten met zich mee!

Heel veel succes met de verwezenlijking van je eigen paradijsje!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer