WonenTuin

Een woning waarin geleefd mag worden!

Mamasopinternet2317 x bekeken
Woning waarin geleefd mag worden

Een huishouden met kinderen zorgt er automatisch voor dat niet alles elke dag spik en span is, maar dat hoeft ook helemaal niet. Zeker in een huis met kinderen moet geleefd worden! Het is wel handig om met een aantal dingen rekening te houden om je huis kindvriendelijk in te richten.

Creëer een speelhoek

Allereerst is het een goed idee om een fijne speelhoek voor de kids te creëren. Zet hier een grote kast of kist neer, zodat je kinderen hun speelgoed na het spelen ook weer netjes op kunnen ruimen. Dit zal je een hoop rommel in huis besparen, terwijl je kinderen toch lekker kunnen spelen.

Kindvriendelijke keuken

Eén van de belangrijkste ruimtes in huis waarbij je rekening moet houden met de kinderen, is misschien wel de keuken. Het is niet alleen de plaats waar gekookt wordt, er wordt ook geleefd en kinderen vinden het vaak gezellig om mee te kijken wat er allemaal gebeurd. Als de mogelijkheid er is; probeer de keuken op een kindvriendelijke manier in te richten. Er zijn apparaten waaraan kinderen zich kunnen bezeren, zoals een hete oven. Zorg er daarom voor dat deze niet onder het gasfornuis zit maar op ooghoogte, bijvoorbeeld boven de koelkast.  Maar ook het materiaal van je keuken is belangrijk. Je kunt beter niet kiezen voor een hoogglans keuken, hier zie je namelijk elke vingerafdruk op en dat is met een paar grijpgrage kinderhandjes in de buurt geen goed idee.

Krasvrije vloer

Ook is het handig bij het uitkiezen van je vloer rekening te houden met de kinderen. Vloerbedekking is gevoelig voor vlekken, op laminaat komen eenvoudig krassen en kan bol gaan staan wanneer er vaak water op valt. Maar welke vloer is geschikt met kinderen? Als je van een warme uitstraling houdt dan is een pvc vloer met houtmotief of in een andere warme tint goede optie. Dit lijkt op hout, maar is onderhoudsvriendelijk, krijgt geen krassen en je kunt er bovendien niet op uitglijden.

Speelruimte in je tuin

Niets is fijner voor de kids dan af en toe even buiten hun energie kwijt te kunnen en het is natuurlijk helemaal optimaal wanneer dat in de eigen achtertuin kan, zodat je ook nog een oogje in het zeil kunt houden. Kinderen hebben een plek nodig waar ze lekker kunnen rennen en spelen , dus zorg voor voldoende speelruimte in de tuin met eventueel een stuk gras of kunstgras. Kies daarnaast voor stevige planten zoals een buxus of andere vaste plant, in plaats van voor kwetsbare bloemen.

Speelruimte tuin

Muur met harde stuclaag

De muur is misschien niet meteen het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van een kindvriendelijke woning, maar is zeker van belang. Kies voor een harde stuclaag in plaats van glad stucwerk. Dit is namelijk erg poreus, waardoor de kans groot is dat er meteen in deuk in zit na een botsing met een speelgoedauto.

Kortom: stevigheid en een onderhoudsvriendelijke inrichting staan centraal wanneer je lekker wilt kunnen leven met de kids, zonder dat je huis keer op keer een slagveld is.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer