DIYKinderkamerUncategorized

15 gave ikea hacks voor de kinderkamer

Judith3 comments6188 x bekeken

Ben jij al bekend met ‘Ikea hacks’? Dit zijn super gave en originele ideeën die je kunt uitvoeren met Ikea producten als basis. Zo kun je Ikea kastjes ombouwen tot allerlei leuke en handige alternatieven of kun je prachtige speelstukken maken van een Ikea bureau. Het grote voordeel hiervan is natuurlijk niet alleen dat je een origineel item hebt voor de kinderkamer, maar dat het ook nog eens goedkoop is. Wat je nodig hebt? Een flinke dosis creativiteit en wat handigheid (of een handige man natuurlijk). Deze 15 gave Ikea hacks voor de kinderkamer zijn absoluut de moeite waard!

1. Speelwinkel

Wist je dat een schoenrek voor veel meer kan worden gebruikt dan alleen schoenen? Bijvoorbeeld voor deze prachtige speelwinkel! Je vindt de tutorial bij fun.kyti.me.

Speelwinkel
Speelwinkel van fun.kyti.me

2. Lego speeltafel

Wil jij graag dat je kinderen een eigen speeltafel hebben én dat al het speelgoed netjes wordt opgeruimd? Dan is deze Lego speeltafel de ideale hack voor jouw kinderkamer! De tutorial vind je op sunscholars.com.

Lego speeltafel
Lego speeltafel van sunscholars.com

3. Krijtbord-tafeltje

Is jouw kind altijd druk met alles zoveel mogelijk bekladden? Dan is dit krijtbord-tafeltje wat voor jouw kinderkamer. De tutorial is heel eenvoudig en te vinden op paddingtonway.blogspot.nl.

Krijtbord-tafeltje
Krijtbord-Tafeltje van paddingtonway.blogspot.nl

4. Speelkeukentje

Misschien herinner je je het artikel nog om zelf een kinderkeuken te maken. Je kunt dit ook heel praktisch doen door een Ikea kastje als basis te nemen. De tutorial vind je bij littleredwindow.com.

speelkeukentje
Speelkeuken van littleredwindow.com

5. Gordijnen met pompoms

Gewone witte gordijnen zijn goedkoop, maar ook best een beetje saai. Zeker in de kinderkamer! Gelukkig kun je de gordijnen van Ikea ombouwen tot mooie raamdecoraties met de tutorial van honeyandfitz.com.

Gordijnen met pompoms
Gordijnen met pompoms van honeyandfritz.com

6. Tafeltje met wereldkaart

De kleine tafeltjes van Ikea staan schattig in de kinderkamer. Maar… ze zijn eigenlijk wel saai. Gelukkig kun je er allerlei moois van maken, bijvoorbeeld met de tutorial van feltandhoney.com.

Tafeltje met wereldkaart
Tafeltje met wereldkaart van feltandhoney.com

7. Ikea krukjes

De kleine Ikea krukjes zijn ideaal voor je kids als krukje, stoeltje of bijzettafeltje. Maar aangezien de krukjes best saai zijn, is de tutorial van thislittlestreet.com ideaal om ze mooi te maken!

Gekleurde krukjes als ikea hack voor de kinderkamer
Gekleurde krukjes van thislittlestreet.com

8. Het opbergen van metalen speelgoed

Je kent dat wel: van die kleine metalen autootjes die altijd overal rondslingeren. De tutorial van justagirlandherblog.com laat zien hoe simpel de oplossing kan zijn!

Metalen autootjes ophangen
Metalen autootjes ophangen van justagirlandherblog.com

9. Lamp met bloemen

Ken je de grote, witte Ikea lamp met bloemen? Wel mooi, maar niet echt vrolijk in de kinderkamer. Dus… een beetje pimpen met de tutorial van ungtblod.com kan helemaal geen kwaad!

bloemenlamp
Bloemenlamp

10. Speeltafel voor kids

Heb je geen ruimte voor een grote tafel met stoelen? Dan is deze handige speeltafel wat voor jou! Hij staat op wielen zodat hij makkelijk opzij te zetten is. De tutorial is te vinden bij ikeahackers.net.

Ikea hack speeltafel voor kinderen
Speeltafel voor treinen

11. Superbed van Ikea

Wist jij dat Ikea supergave bedden heeft voor kinderen? Oke, je moet er zelf ook nog wat voor doen, maar dan heb je ook wat! De tutorial met bouwtekening vind je bij ikeahackers.net.

Superbed van Ikea
Superbed van ikeahackers.net

12. Meisjesbed

Dit is hetzelfde bed als het vorige, maar een heel andere hack. Deze hack is vooral voor mamas die minder handig zijn met de zaag, dan met design! De tutorial vind je op thedivinelivingspaceblog.com.

Ikea bed hack voor kinderkamer
www.thedivinelivingspaceblog.com

13. Ikea poppenhuis

Herinner jij je nog dat artikel om zelf een poppenhuis te maken? Een ikea kastje kan perfect als basis dienen en met de tutorial van ikea-family.ru is het een fluitje van een cent!

Poppenhuis van ikea nachtkastje
www.ikea-family.ru

14. Bedbodem als organizer

Als je de bedbodems ziet die de Ikea los verkoopt zou je nooit zeggen dat je er zo’n praktische én mooie creatie van zou kunnen maken, nietwaar? De tutorial is afkomstig van ichdesigner.com.

Bedbodem als wanddecoratie
www.ichdesigner.com

15. Veilig keukenkrukje

Ikea krukjes zijn praktisch, maar niet erg veilig. Je moet voortdurend opletten dat je kind er niet af valt, zeker als ze nog klein zijn. Deze moeder van watthevita.com hoeft dat niet meer!

Ikea hack in de keuken
www.whatthevita.com

Het vinden van ikea hacks die speciaal bedoeld zijn voor kinderen is niet altijd even makkelijk. Maar ze zijn absoluut de moeite waard! Zeker als je houdt van een nette, opgeruimde kinderkamer die er smaakvol uitziet, is het een leuk idee om wat Ikea artikelen te ‘hacken’. Zo maak je ze niet alleen handiger of mooier, maar ben je ook nog eens super origineel!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

3 Comments

  1. Heel leuk die raamdecoratie! Wat ook erg leuk is om je kamer leuker te maken is raamfolie, dat heb je ook in alle verschillende vormen en kleuren.

  2. Leuke ideëen voor de kinderkamer. Als het om raamdecoratie gaat, is het niet verstandig om op de kinderkamer voor een verduisterende raambekleding te kiezen zoals een verduisterend rolgordijn. Ik weet uit ervaring toen de kinderen nog klein waren ze bij het krieken van de dag wakker werden. Dat veranderde toen ik bovengenoemd product had gekocht.

Reageer