Fun

8 irritante moeders die je wilt ontwijken

Judith1857 x bekeken

We schreven al eens eerder over hoe irritant moeders kunnen zijn. Toch zijn dat normale, doorsnee moeders die gewoon even niet opletten. Déze moeders zijn echter van nature vreselijk. Je wilt ze dan ook koste wat kost ontwijken. Dit zijn de moeders die, als ze aankomen bij het schoolplein, vakkundig ontweken worden. En lukt het je niet om te ontsnappen, dan krijg je van alle mensen uit de omgeving meelevende blikken. Kortom: 8 irritante moeders die je zeker wilt ontwijken!

1. De ik-weet-alles-beter-moeder

Zelfs als jij al vier kinderen hebt en zij heeft net haar eerste, weet ze alles al beter. Deed jij dat zó?? Nee joh, dat moet heel anders! De ik-weet-alles-beter-moeder weet precies hoe alles moet. Tenminste, meestal is ze diep in haar hart heel onzeker, maar camoufleert ze het door haar betweterigheid. Ze is in elk geval zwaar vermoeiend en vaak ook deprimerend voor jou.

2. De perfecte moeder

Deze moeder doet alles perfect. Haar kinderen gedragen zich als modellen en zijn altijd beschaafd. Zelf krijgt ze het voor elkaar om keurig gekleed te zijn (inclusief nette handtas en hoge hakken). Ze heeft haar make-up keurig zitten en haar haar zit perfect. En dat terwijl jij nog net op tijd een schone broek hebt weten aan te trekken, je haar in de war zit en je alleen nog een vlekkerige luiertas kon vinden.

3. De overbezorgde moeder

Haar kinderen hebben gegarandeerd gluten-intolerantie, lactose-intolerantie, zijn gevoelig voor olijfolie en kunnen geen suikers verdragen. Ze moeten bij het minste al naar de dokter, liggen om de paar weken in het ziekenhuis (om te testen, maar je weet maar nooit!) en worden bij een simpel hoestje al van school gehaald.

4. De smetvrees-moeder

Jazeker, ook moeders kunnen smetvrees hebben. De meesten leren dat binnen een jaar af, maar deze moeder niet. Kortom: haar kinderen knoeien zelden en grijpen meteen angstig naar een doekje als het wel gebeurd. En als je met haar praat, kan ze haar blik niet afhouden van die vieze veeg die je kind met zijn onstuimige omhelzing op jouw jas achterliet. Als haar kinderen haar willen knuffelen, moeten ze waarschijnlijk eerst onder de douche. Al durf je dat niet te vragen natuurlijk.

5. De macrobiotische moeder

De macrobiotische moeder bedoelt het allemaal goed. Ze vindt het gewoon heel belangrijk dat haar kind gezond eet. Beetje jammer dat jij dat ook ineens rekening mee moet houden. Als je kind jarig is en snoepjes trakteert, zit haar kind zielig voor zich uit te staren. En als haar kind bij jou thuis komt en mee wil eten, sta jij ineens verbijsterd te staren naar een ingewikkeld macrobiotisch recept, waarvoor je de ingrediënten alleen bij de reform-winkel kunt kopen.

6. De hoe-doe-jij-dat-moeder

Deze is op haar manier bijna net zo erg als de ik-weet-het-beter-moeder. Deze moeder is echter het tegenovergestelde: ze denkt dat jij het beter weet en vraagt voortdurend advies. En niet alleen eens een praktisch vraagje, zoals ‘wat eet hij nou eigenlijk op een dag?’, maar echt alles. Dus ook poepluiers worden uitvoerig besproken, evenals boertjes, kwijl, tandjes en wat dies meer zij.

7. De weet-je-nog-moeder

Deze moeder is best een beetje sentimenteel. Tijdens elk gesprek begint ze weleens over ‘weet je nog dat…’. Bijvoorbeeld hoe schattig de kindjes waren toen ze pasgeboren waren. Of toen ze net leerden lopen. Of voor het eerst naar school gingen. Ze begint er hele gesprekken over, terwijl jij allang blij bent dat jouw kids die fase overleefd hebben.

8. De ik-hou-iedereen-tevreden-moeder

Deze moeder is het altijd met jou eens. Zij vertelt dat ze alle flesjes elke dag drie keer uitkookt. Als jij zegt dat je dat maar een keer per week doet, is haar reactie: ‘ach ja, dat is eigenlijk ook wel beter…’. Zelfs als zij claimt dat ze blauw de mooiste kleur vindt voor de babykamer, zal ze het zonder meer met jou eens zijn als je grijs mooier vindt. En als je haar haar eigen mening vraagt, krijg je vaak antwoorden met “of zoiets”, “zou kunnen”, “misschien”, “denk ik” en dat soort woorden.

Deze moeders zijn niet alleen irritant, maar vooral erg vermoeiend. Waar de een alleen maar overbodige informatie spuit of jou precies naar de mond praat, zijn anderen gewoon zo perfect dat je alleen nog maar jaloers kunt zijn. Welke moeder vind jij het irritantst?

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer