FunGezondheidPraktisch

10 vieze gewoonten van moeders

Judith1447 x bekeken

Veel moeders hebben zonder dat ze het weten vieze gewoonten. Sommige zijn gewoon een tikje onhygiënisch, andere zijn ronduit smerig. En het ergste is dat jij waarschijnlijk een heleboel van deze vieze gewoontes herkent bij jezelf!

1. De fopspeen in je mond schoonmaken

Je baby krijgt van jou heel veel bacteriën mee en tegen de meeste is hij wel bestand. Maar wist je dat de meeste bacteriën in jouw mond leven? Als de fopspeen valt denk je waarschijnlijk dat je hem schoonmaakt als je hem zelf aflikt. Maar in feite maak je hem er alleen maar viezer mee. Was hem dus liever onder de kraan als je die in de buurt hebt.

2. Het badje niet goed schoonmaken

Eigenlijk zou je het bad regelmatig moeten schoonmaken. En dan niet even uitspoelen, maar grondig schoonmaken met zeep. Uit onderzoek blijkt dat de meeste moeders dan alleen doen als hun kind in het bad gepoept heeft. En zelfs dan spoelen de meeste moeders het gewoon weg met water in plaats van grondig met zeep…

3. Een beker te vaak opnieuw gebruiken

Stel je kind krijgt een beker of tuitbeker ranja. Hij drinkt die half leeg en daarna staat de fles de rest van de dag ergens te staan. Jij ziet hem en spoelt hem even om met water, waarna je hem vrolijk opnieuw vult en aan je kind geeft. En dat doe je een aantal dagen tot je hem in het weekend een keer in de vaatwasser zet. Herkenbaar? Het is wel vies, maar hoeft gelukkig voor de gezondheid van je kind geen problemen op te leveren.

4. Viezigheid aan je kleren afvegen

Als je een kind hebt, kom je heel wat tegen. Snottebellen vegen we meestal wel af met een doekje of wc-papiertje. Maar als je kindje gewoon veel kwijlt, ben je soms wat makkelijker. Even geen doekje bij de hand? Een onopvallend stuk van je shirt of broek kan ook wel even dienen als doekje. En maar hopen dat je kind die gewoonte niet overneemt…

5. Eten of drinken delen

Kinderen hebben hele vieze eet- en drinkgewoonten. Zo spuugt een kind gerust een hapje terug op zijn bord, als hij ineens geen zin meer heeft. En bij het drinken wordt meestal ook heel wat weer teruggespuugd in de beker. Toch delen veel ouders eten of drinken met hun kinderen. Tip: als je deelt, neem dan zelf eerst en geef je kind de rest in plaats van andersom.

6. Schoonmaken met spuug

Heb je even geen vochtig doekje bij de hand? Wat spuug werkt ook prima voor wat etensresten bij je kind. Of op tafel. Of net waar je toevallig bezig bent. Vrijwel alle moeders doen het en ook vaders worden wel betrapt op deze gewoonte.

7. Je kind laten spelen met afval

Oke, dat bakje is net uit de vuilnisbak gevist. Maar nu is je kind tenminste rustig aan het spelen, terwijl het een drama wordt als je het afpakt. Ach het kan toch ook niet zoveel kwaad, toch? Dus laat jij af en toe je kind spelen met afval, gewoon om zelf wat rust te hebben.

8. Je kind laten likken aan de winkelwagen

Kinderen houden van likken aan metaal. Dus likken ze ook aan de duwstang van de kinderwagen of aan het kettinkje. Dat lijkt niet vies, tot je beseft dat er waarschijnlijk al heel wat andere kinderen óók aan gelikt hebben. Zucht…

9. De kinderstoel niet schoon houden

Een doekje over het tafeltje van de kinderstoel en voilà: schoon is schoon. Wie van jullie doet dit regelmatig met afwasmiddel!? Nou, de meesten niet. Dus blijven er restjes achter van maaltijden en andere viezigheid. Een troost: alle bacteriën heeft je kind al, dus ziek zal hij er niet van worden. Alleen laat je je kind nu liever niet meer in een kinderstoel van een restaurant zitten.

10. Aan luiers ruiken

Op zich lijkt dit geen vieze gewoonte. Voor jou tenminste. Maar al je vrijgezelle vrienden en vriendinnen zonder kinderen walgen ervan. Voor jou is het gewoon een simpele check: was het een scheet of toch een flinke luier?

Moeders hebben heel wat vieze gewoontes. Het zijn ook altijd van die gewoontes die jij heel zeker, 100%, never-nooit-niet zou gaan gebruiken als jij moeder werd. Die principes veranderen nogal als je de hele dag een klein kindje in de buurt hebt. En ach, vrijwel al deze gewoontes zijn goed om de weerstand op te bouwen, dus waarom ook niet… Wist je trouwens dat niet alleen moeders vieze gewoonten hebben? Wij als Nederlanders maken er sowieso vaak een potje van. Hier vind je 10 stiekeme vieze gewoontes die alle nederlanders hebben.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer