DIYBabyshower cadeausCadeaus tot 2 jaarKraamcadeaus

Zelf een stoffen babyboekje maken

Judith2788 x bekeken

Zachte babyboekjes zijn heerlijk om mee te spelen en te knuffelen. Veel baby’s zijn er dol op. Je kunt ze vrij gemakkelijk zelf maken, met afbeeldingen of met leuke ‘frutseltjes’ om aan te raken. Kraakpapier, lintjes, knoopjes en vlechtjes maken een boekje nog spannender voor baby’s. Je vindt best leuke zachte babyboekjes in de winkel. Maar als je van naaien en knutselen houdt, is het natuurlijk nog veel leuker om er zelf een te maken!

Benodigdheden voor een knuffelboekje (20×20 cm, 4 bladzijden)

  • 2x lapje stof van 23×25 cm voor voor- en achterkant. Kies bij voorkeur dikke stof, bijvoorbeeld fleece.
  • 8x lapje stof van 23×25 cm voor binnenkant.
  • Zachte vulling, bij voorkeur een glad stuk fiberfill, groot genoeg om elke bladzijde en de voor- en achterzijde te vullen.
  • Strijkbare plaatjes, decoraties, frutseltjes

Stappenplan om een zacht babyboekje te maken

  • Leg het lapje voor de voorkant van het boekje op je werkblad. Leg er het lapje stof op dat je als eerste bladzijde wilt gebruiken, met de mooie kant naar beneden. Naai ze aan de buitenste randen aan elkaar vast met een marge van ong. 0,5-1 cm. Laat de zijde die de rug van het boekje gaat vormen open. Herhaal dit met de lapjes voor de bladzijden en met de achterkant van het boekje.
  • Keer de genaaide bladzijden binnenstebuiten (met de goede kant naar buiten). Knip de fiberfill op maat (20×20 cm) en schuif deze in elke bladzijde. Zo wordt het boekje steviger en dikker. Naai elke bladzijde dicht langs de fiberfill. Je houdt aan de achterkant nog een reepje stof over.
  • Leg de bladzijden op elkaar, zoals je het boekje gaat vormen. Bevestig de achterkant van de lapjes aan elkaar. Dat kun je doen door de reepjes stof aan elkaar te naaien. Maar je kunt er ook ringetjes in zetten en het boekje daarmee binden. Of je naait er een mooi zoombandje omheen.
  • Versier elke bladzijde zo mooi mogelijk. Bedenk wat een baby leuk vindt om te ruiken, bekijken, voelen en misschien zelfs bijten.

Een babyboekje maken is niet zo heel moeilijk. Het is een leuk project om te doen als je een paar uurtjes tijd hebt. Met een goede naaimachine en wat lapjes stof, kun je in korte tijd een leuk babyboekje in elkaar zetten. Het is natuurlijk helemaal leuk als je het boekje personaliseert. Bijvoorbeeld door de naam van de baby erop te borduren.

Toch liever een babyboekje kopen? We hebben de 10 leukste babyboekjes tot 1 jaar voor je op een rijtje gezet.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer