DIYFeestdagenGezondheidPraktisch

Zelfgemaakte pitabroodjes met kipfilet, yoghurt en sla

Judith1565 x bekeken

Pitabroodjes zijn heerlijk om te vullen met warm vlees en sla. Je kent ze misschien vooral om shoarma in te doen. Maar wist je dat ze nog veel lekkerder zijn met kip en sla? Check dit heerlijke recept maar eens voor zelfgemaakte pitabroodjes met kipfilet, yoghurt en sla. Het is gebaseerd op het Pita met kip recept van HelloFresh.

Ingrediënten

Pitabroodjes (4 stuks)

  • 200 gram bloem
  • 150 ml lauwwarm water
  • 1 el olijfolie
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 tl zout

Vulling

  • 220-250 gr kipfilet
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 knoflookteentje
  • 2 tomaten
  • 2 tl komijn
  • 2 tl paprikapoeder (pikant of zoet)
  • 80 gr veldsla of ijsbergsla
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl witte wijnazijn (of evt. natuurazijn)
  • 1 el honing

Zelf pitabroodjes bakken

Doe het water in een maatbeker, doe de gist erbij en roer door totdat de gist is opgelost in het water.

Doe bloem en olijfolie in een kom en roer de opgeloste gist er doorheen. Doe dit met een lepel of anders met een mixer met deeghaken. Kneed het deeg dan snel met koele handen of met de deeghaak tot een soepel deeg. Voeg als laatste het zout toe en kneed dit door het deeg. Doe dit niet in het begin, want dan kan het gist niet meer werken.

Verdeel het deeg in 4 balletjes. Rol deze uit tot platte ronde broodjes en bestuif aan beide kanten met wat bloem. Leg ze dan op een bakplaat en laat ze rustig een half uur rijzen. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 230 graden.

Bak de broodjes in 10 minuten goudbruin. De broodjes zullen in het begin snel rijzen en zelfs helemaal bol gaan staan. Daarna zakken ze weer in. Laat de broodjes iets afkoelen.

De vulling maken

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika en de tomaten zo klein mogelijk in blokjes.

Verhit een koekenpan en rooster het komijnpoeder heel even op hoog vuur in de droge pan. Voeg dan 1 eetlepel olijfolie, ui, knoflook, kipfiletreepjes en paprikapoeder toe en bak snel gaar op middelhoog vuur.

Maak een dressing van 1 eetlepel olijfolie, de witte wijnazijn, honing, peper en zout naar smaak. Meng de sla met de dressing in een kom.

Verdeel de pitabroodjes over vier borden. Serveer de kip, tomaatblokjes, yoghurt en salade apart in kommen. Laat iedereen er zelf zijn broodje mee vullen. Pitabroodjes en de vulling zijn niet zo moeilijk te maken. Het is een lekker recept waar je veel mee kunt variëren. Heb je eigenlijk weinig tijd, maar wil je wel graag creatief koken? Check dan deze recepten voor drukke mama’s om inspiratie op te doen!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer