Fashion en beauty

Zilvershampoo van Knip & Go shop tegen een geel/oranje gloed in je blonde lokken.

Mamasopinternet1131 x bekeken
Zilvershampoo van Knip & Go shop tegen een geeloranje gloed in je blonde lokken.

Niets is zo erg als een geel/oranje gloed over je mooie, blonde lokken. Zilvershampoo is de oplossing. In deze blog wordt uitgelegd waarom. Het is belangrijk om een passende shampoo te vinden, voor blond haar is dit echter nog belangrijker. Blond haar heeft weinig pigment, dit is juist een van de bouwstoffen die het haar sterk maakt. Dit maakt dan ook dat blond haar sneller beschadigd en reageert op invloeden van buitenaf. Dit kan zorgen voor een gele of oranje gloed in blond haar. Door een goede, passende zilvershampoo te kiezen kan je dit voor zijn.

Wat is zilvershampoo?

Zilvershampoo is speciaal ontwikkeld voor grijs en blond haar. De blauwe of paarse pigmenten zorgen voor de naam zilvershampoo. Deze pigmenten zorgen namelijk dat de ongewenste gloed wordt geneutraliseerd. Om dit te begrijpen is het belangrijk te weten hoe de kleurencirkel in elkaar zit. De gele gloed wordt namelijk veroorzaakt door de warme pigmenten die in het haar zitten. De blauw/paarse pigmenten zorgen ervoor dat de warme gloed verdwijnt en de koele kleur weer tevoorschijn komt.

Knip&Go Shop heeft een verschillende soorten zilvershampoo speciaal voor jouw blonde of grijze haar.

Hoe gebruik je zilvershampoo?

Hoe gebruik je zilvershampoo

Zilvershampoo hoef je niet tijdens iedere wasbeurt te gebruiken, het zal namelijk het haar niet voeden/verzorgen. Als je enkel je haar wil neutraliseren is één wasbeurt per week voldoende, zie je graag een grijze gloed, kies er dan voor om je haar 2 tot 3 keer per week te wassen met zilvershampoo.

Het is bedoeling de shampoo met handschoenen aan te brengen op nat haar. De paarse pigmenten kunnen namelijk afgeven. Breng de shampoo aan zoals je normaal ook zou doen en laat dit intrekken. De inwerktijd verschilt per merk, haartype en haarkleur, daarom is het belangrijk te kijken wat er op de verpakking staat. Je zult zien dat de inwerktijd vaak rond de 1-2 minuten ligt. Als de shampoo is ingewerkt kun je deze uitspoelen. Als je je niet houdt aan de richtlijn die te vinden is op de verpakking van de shampoo kan het zijn dat het haar paars uitslaat, dit zal gelukkig niet lang zo blijven. Na een of twee wasbeurten met een andere shampoo zal deze paarse gloed verdwijnen. Let er wel op dat een zilvershampoo het haar niet verzorgd, daarom is het verstandig om de behandeling af te sluiten met een diep verzorgende conditioner of een masker. De Schwarzkopf pH 4.5 Color Freeze Conditioner is hier uitermate geschikt voor.

Hoe kies je de juiste zilvershampoo?

Het is belangrijk om een goede, passende zilvershampoo te kiezen. Hierbij kun je onder andere letten op het soort pigment dat gebruikt wordt. Als je een oranje gloed over je haar ziet zal een zilvershampoo met blauw pigment goed werken. Bij een gele gloed werkt juist de zilvershampoo met paarse tint beter. Mocht je toch een zilvershampoo willen met verzorgende ingrediënten is het belangrijk hierop te letten aangezien deze niet standaard in een zilvershampoo zitten. Het is dan wel vaak zo dat de shampoo minder verkleuring tegengaat aangezien een deel van de paarse/blauwe pigmenten wordt vervangen door verzorgende ingrediënten.

Is zilvershampoo slecht voor je haar?

Een zilvershampoo is niet slecht voor je haar als je dit combineert met de juiste verzorgende producten. Zeker als je al droog haar of een droge hoofdhuid hebt is het erg belangrijk na het wassen met zilvershampoo een masker of conditioner te gebruiken. Er zijn zelfs verschillende zilverconditioners en zilvermaskers (van bijvoorbeeld het merk Redken en Dualsenses) die passen bij een bepaalde zilvershampoo. Deze versterken de werking van de zilvershampoo en zorgen voor een passende verzorging

Wist je dat Knip&Go Shop ook regelmatig zilvershampoo in de aanbieding heeft? Aarzel niet en bekijk snel onze producten in de webshop!.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer