WonenPraktisch

Zo is de verbouwing een veel leuker klusje

Mamasopinternet712 x bekeken
Zo is de verbouwing een veel leuker klusje

Stof, rommel en soms geen inspiratie wat er op de muur moet komen? Dan is het fijn als je verrast wordt door allerlei toffe kleuren. Of je nu het vliesbehang een likje verf geeft of helemaal los gaat op alle deuren, met de juiste verf is dit karwei een stuk leuker. Goede verf dekt snel. Klontert niet en maakt dat het verven ook een stuk leuker is.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Niets zo jammer als dat je de muur geverfd hebt en er dan veel vuil in terecht is gekomen. Of dat je geen strak resultaat hebt omdat je vergeten bent losse behangsnippers weg te schuren. Daarom is het slim om jezelf goed voor te bereiden.

Kies voor professionele verf.  Dit is echt vele malen beter dan een huismerk. Ook na lange tijd zie je geen verkleuringen in de verf. Verder beschadigt het minder snel als de budget variant en de kleur is egaal. Je wilt het perfecte resultaat en dat krijg je met deze verf.

Bij een goede voorbereiding hoort ook het juiste materiaal. Naast verf en kwasten is goed afplakband ook fijn bij het klussen. Muziekje erbij en je bent er klaar voor!

Schakel hulptroepen in!

Schakel hulptroepen in!

Vele handen maken licht werk. Als mensen dus aanbieden om te helpen, maak er dan meteen gebruik van. Er is altijd wel een klusje voor je schoonvader of tante. Van het vetvrij maken van de slaapkamerdeur tot het netjes afplakken van de trap.

Hou het doel voor ogen

Het kan de beste klusser overkomen. Het moment waarop er iets misgaat. Laat de moed zeker niet zakken. Als je van tevoren een moodboard maakt, geeft het je de kans om te zien hoe mooi het gaat worden. Wat er ook misgaat, er is altijd wel een oplossing. Hou daarbij het doel voor ogen. Dat je straks die trap helemaal opnieuw in de verf hebt gezet. Of dat die slaapkamer nu eindelijk gesausd en behangen is.

Een groot effect? Neem dan de hal onder handen

De hal is een ruimte waar je dagelijks komt. Je gasten komen hier binnen. Wist je dat je met wat vliesbehang en verf een hele andere stijl neerzet? Zeker als je een hal in een neutrale kleur hebt als wit of crème kun je eens met grijs en blauw aan de slag. Nog neutraal maar met een heel ander effect. Stijl af met een toffe kapstok!

Welke klus staat er bij jullie op de planning?

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer