FeestdagenKids

Zo maak je een paashaas van karton

Judith1833 x bekeken

Een paashaas van karton maken is vrij eenvoudig. Natuurlijk hangt het er een beetje van af wat je wilt doen. Je kunt bijvoorbeeld een eenvoudige platte paashaas maken, maar het is leuker als je hem rechtop kunt zetten. Bovendien kun je ook paashazen in andere vormen maken, waardoor ze meer op een kartonnen puzzel lijken. Hier vind je verschillende tips bij het maken van een paashaas van karton.

1. Een basis konijn

Je begint altijd met een basis konijn. Je kunt zelf een konijn tekenen op papier, maar vaak is het handiger om een paashaas te zoeken op internet. Als je in Google zoekt op “paashaas tekening” of een soortgelijke zoekterm, vind je al snel verschillende leuke paashazen die je kunt gebruiken. Je kunt ze op het gewenste formaat uitprinten of ze natekenen.

2. Maak een plan

Wil je een gewone platte paashaas van karton maken? Dan kun je de tekening die je hebt gewoon op het karton plakken of natekenen en vervolgens uitknippen. Maar misschien wil je meer dan dat. Wil je een konijn dat recht moet kunnen staan? Dan bedenk je hoe je dat wilt doen. Je kunt een extra stuk karton als staander achter het konijn vastmaken. Maar je kunt ook twee kartonnen voetjes maken en het konijn daar op zetten. Wil je een grotere kartonnen paashaas maken in 3D? Dan heb je wat meer nodig.

3. Plan voor paashaas in 3D

Een paashaas in 3D maken doe je door een soort puzzeltje te maken van karton. Neem een tekening van de paashaas. Vervolgens bedenk je welke delen naar voren komen. Deze knip je nogmaals uit van karton, kleiner dan de basisvorm. Je kunt het konijn maken met één deel dat naar voren komt, maar het kan ook nog uitgebreider. Je kunt de delen op de paashaas maken met behulp van kleine stukjes karton die je ertussen zet. Maar het is ook leuk om de voetjes wat uitgebreider te maken en de 3D-stukjes daarin te zetten. Kijk naar de afbeelding om te zien hoe we dat bedoelen.

4. De kartonnen paashaas versieren

Je hebt nu een paashaas van karton gemaakt. Je kunt hem gewoon van karton laten, maar het is ook een leuk knutsel karweitje om de haas te versieren. Dit zijn leuke ideeën:

  • Verf de paashaas met vrolijke verf
  • Beplak de paashaas met papier of stickers
  • Smeer de delen vol lijm en bestrooi dan met glitters
  • Beplak de paashaas met dons of watten voor een zacht effect

Een paashaas van karton maken is niet zo heel moeilijk. Het hangt vooral af van je eigen ideeën. Een simpele kartonnen paashaas is in een paar minuutjes gemaakt, maar als je een 3D-paashaas wilt maken heb je ook wat meer tijd nodig. Het is wel een ontzettend leuk pasen knutsel idee om alleen of samen met je kinderen te doen.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer