PraktischKidsKraamcadeaus

Zo moeder, zo dochter: mooie sieraden om te delen

Judith1470 x bekeken

Sieraden zijn mooi om te dragen. Vaak zijn meisjes al vanaf jonge leeftijd dol op kralenkettingen en mooie armbandjes. En wat is er dan leuker dan een mooi sieraad dragen dat ook nog symbolische waarde heeft? Moeder en dochter kunnen bijvoorbeeld armbanden dragen die bij elkaar passen. Zo’n setje is mooi en laat bovendien zien dat jullie voor altijd bij elkaar horen.

De symbolische waarde van gedeelde sieraden

Soms krijgen vrouwen al een setje van moeder & dochter sieraden als kraamcadeau. De meeste moeder & dochter sieraden zijn armbanden. Een baby’tje past zo’n armbandje nog niet, maar vanaf ongeveer 4-5 jaar lukt dat wel. De kleine armband voor de dochter is meestal verstelbaar in een flink aantal maten, waardoor het als het ware meegroeit met je kind. De armbandjes kunnen hetzelfde zijn, maar het kunnen ook de ontbrekende delen van elkaar zijn. Bijvoorbeeld een gedeeld hartje dat samengevoegd kan worden. Zo kan iedereen zien dat jullie bij elkaar horen en van elkaar houden.

Keuze uit setjes armbanden

Er is een zeer ruime keuze uit verschillende setjes armbanden voor moeders en dochters. Je vindt bijvoorbeeld mooie moeder & dochter armbandjes bij My Jewellery. Vaak zijn het armbanden die versierd zijn met hartjes, maar er zijn ook veel andere vormen te vinden. Vrijwel elke juwelier heeft wel speciale armbanden setjes. Je kunt kiezen uit zilveren armbandjes, maar ook armbanden met kralen zijn erg mooi. En er zijn ook combinaties van een leren armbandje voor de dochter en een zilveren armbandje voor de moeder. Kortom: er zijn heel veel opties als je zoekt naar een mooie armband voor jezelf en je dochter.

Zelf moeder & dochter armbandjes samenstellen

Natuurlijk kun je zelf ook een setje samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor bedelarmbanden met dezelfde bedeltjes eraan. Het zelf samenstellen van een setje is ook ideaal als je je sieraden wilt delen met meer kinderen of zelfs met het hele gezin. Iedereen kan dan een passende armband kiezen die goed matcht met de andere, terwijl het toch een eigen item is. Mannen zullen bijvoorbeeld meestal kiezen voor een ander type armband dan vrouwen, maar je kunt wel kiezen voor armbanden die qua thema en uiterlijk op elkaar lijken.

Welke materialen kies je?

Zoals gezegd zijn er moeder & dochter armbandjes in allerlei verschillende materialen. Welke je kiest is afhankelijk van wat je mooi vindt en wat je ermee wilt. Een combinatie van een zilveren armbandje voor moeder en een leren armbandje voor de dochter is vooral handig als het kind nog klein is. Een leren armbandje is gemakkelijk aan te passen. Een zilveren armbandje kan niet volledig meegroeien en moet dus als je kind groter wordt vervangen worden. Kies je armbanden voor het hele gezin? Dan is leer wel een mooi materiaal omdat dit zowel voor mannen als voor vrouwen goed is. 

Sieraden delen is prachtig. Zeker als je als moeder en dochter kiest voor bij elkaar passende armbanden. Natuurlijk kun je ook verder gaan en dezelfde ringen of kettingen kiezen. Armbanden zijn vooral voor kleine kinderen praktisch omdat ze gemakkelijk te verstellen zijn tijdens de groei. En natuurlijk is het later, als de armband niet meer past, nog een mooie herinnering. Het kan een mooi persoonlijk kraamcadeau zijn voor een vrouw die pas moeder is geworden van een dochtertje.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer