Kinderkamer

Zo richt je de kinderkamer met een klein budget in

Mamasopinternet814 x bekeken
Zo richt je de kinderkamer met een klein budget in

Een kindje op komst? Wat een geluk! Waarschijnlijk sta je te trappelen om de kinderkamer in te richten en allemaal babykleertjes te kopen. Vervolgens loop je er tegenaan dat dit bij elkaar best een duur grapje is en dat kinderspullen niet heel goedkoop zijn, ondanks de schattige formaatjes. Veel spullen zal je waarschijnlijk slechts een paar jaar gebruiken – als het al zo lang is – om vervolgens niet meer te kunnen gebruiken totdat er misschien een volgend kindje komt. Hoe kun je alsnog een beetje besparen op dit soort uitgaven? We geven je graag wat tips wat betreft de kinderkamer!

Begin met de muren

Je kunt een babykamer al heel gemakkelijk een leuke en lieve uitstraling geven door een mooie verfkleur te gebruiken. Sigma verf heb je in allerlei kleuren, maar misschien kun je het beste kiezen voor een lichte pastel- of aardetint. Zo houd je het geheel rustig en toch lief. Een potje verf hoeft niet veel te kosten, maar je kunt toch een groot deel van de sfeer hiermee bepalen.

De meubelen

Je kunt prima wat meubelen tweedehands scoren. Denk hierbij aan een wiegje of een commode. Als deze van hout gemaakt is kun je deze wellicht nog wat opschuren en een fris verfje geven, zodat het toch helemaal eigen en nieuw aanvoelt. Met de Sigma S2U Nova Satin verf kun je meubelen van hout gemakkelijk een kleurtje geven, zodat ze ook perfect bij de rest van de babykamer passen. Ook wil je misschien een grote stoel in de kamer, zeker wanneer je van plan bent om borstvoeding te geven. Deze stoel kun je ook tweedehands aanschaffen of een eerder gekochte stoel in de babykamer plaatsen en hiervoor gebruiken.

Het speelgoed

Het speelgoed

Het is heel verleidelijk om zelf helemaal los te gaan met het kopen van speelgoed, knuffeltjes en andere accessoires. Dit hoef je echter helemaal niet te doen, want de kans is zo ontzettend groot dat je heel veel cadeautjes krijgt wanneer je baby geboren is. Bijna iedereen die op kraamvisite komt neemt een cadeautje mee voor je kindje en dit is vaak speelgoed of een knuffeltje. Probeer je dus een beetje in te houden wat betreft dit soort items, want jouw huis ligt straks overvol hiermee!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer