CadeausKids

3 tips voor de allereerste verjaardag van jouw kindje

Mamasopinternet713 x bekeken
3 tips voor de allereerste verjaardag van jouw kindje

Nog heel even en dan mag jouw kleintje alweer één kaarsje uitblazen. Wat is het afgelopen jaar snel gegaan. Van een hulpeloze kleine baby tot een echte dreumes met een sterke eigen wil, die zelfs al een beetje brabbelt en misschien al zelfs voorzichtig wat stapjes zet. Dat is natuurlijk wel een feestje waard. Wanneer dit je eerste kind is heb je misschien een beetje moeite met bedenken hoe zo’n feestje er precies uit moet zien. Om welke tijd doe je het? Wie nodig je uit? Wat geef je je kleintje? Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij drie handige tips voor de allereerste verjaardag van jouw baby op een rijtje gezet.

1.      Een mooie taart mag niet ontbreken

Die allereerste verjaardag is een bijzondere mijlpaal. Bovendien mag je kindje nu ook veel meer eten. Dit is voor veel ouders ook hét moment om een keer wat zoetigheid te introduceren in de vorm van een taart. Een echte cake smash met al jouw dierbaren om je heen. Maak het jezelf echter niet te moeilijk met een enorme bijzondere taart met meerdere lagen en een geheel thema. Je kleintje zal dit echt nog niet begrijpen en zal er alleen maar in willen slaan en proeven. Een fototaart bestellen is dan een veel beter idee. Hartstikke leuk om te zien en niet al te lastig om aan te komen. Kies er voor om eventueel ook een klein fototaartje of een tompoes met foto te bestellen. Deze kan jouw kleintje dan helemaal zelf aanvallen. Houd de fotocamera maar alvast gereed!

Een mooie taart mag niet ontbreken

2.      Wie nodig je uit en hoe laat?

Bedenk goed dat je kleintje waarschijnlijk nog regelmatig slaapt overdag. De meeste kindjes van net één jaar doen nog twee slaapjes. Heel soms één lang slaapje. Je hebt natuurlijk graag dat je kindje wakker is als de visite komt. Omdat het voor een kindje vaak veel indrukken zijn om heel veel visite tegelijkertijd te ontvangen, kun je dit excuus dan ook goed aangrijpen om de verjaardag in tweeën te splitsen of op meerdere dagen te vieren. Nodig bijvoorbeeld één groep in de ochtend uit voor het eerste slaapje en de andere groep na het tweede slaapje. Of vier het hele weekend feest. Zo zijn de indrukken iets minder groot voor je kleintje en blijft hij gezellig omdat het ritme verder niet veranderd wordt.

3.      Wat geef je cadeau?

Het fijne van een eerste verjaardag is dat je kindje hier nog niet echt weet van heeft. Het is dan ook leuk om zelf een cadeau te geven wat je nog nodig hebt en toch al zou willen kopen, maar je kunt ook heel goed geld op een spaarrekening storten en de naaste familie vragen om dit ook te doen. Ook een abonnement op bijvoorbeeld een indoor speeltuin is een leuk idee. Dit is iets waar hij langere tijd iets aan heeft. Kleding doet het natuurlijk ook altijd goed. Die bergen speelgoed komen wel als hij iets ouder wordt.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer