Praktisch

De beste luieremmer van 2021

Mamasopinternet379 x bekeken
Beste luieremmer

Een goede luieremmer kopen lijkt eenvoudig. Want wat is een luieremmer nou méér dan een gewone emmer met een deksel? In de praktijk blijkt dat heel wat anders te liggen. Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende types luieremmer. Van een vrij eenvoudig maar geurloos model tot een luieremmer die zelf de vieze luiers voor je inpakt. Ben jij op zoek naar een goede luieremmer? Check onze top 10 beste luieremmers van 2021!

Top 10 luieremmers

1. De top 5 beste luieremmers uitgelicht

De ene luieremmer is de andere niet. Sommige emmers scoren goed, andere scoren wat minder hoog. We hebben onze top 10 beste luieremmers samengesteld door te kijken naar verschillende eigenschappen die zo’n emmer zou moeten hebben. Daarbij staan gebruiksgemak en de beperking van vieze geurtjes voorop. Hieronder kun je zien waarom de eerste 5 luieremmers zo hoog hebben gescoord in ons onderzoek.

1.1. De Korbell luieremmer

Korbell Luieremmer - 15 liter - Wit

De Korbell luieremmer staat in onze top 1 op de hoogste plaats. De gemiddelde beoordeling bij de Consumentenbond, bol.com en Coolblue is maar liefst een 9,7. De Korbell luieremmer scoort zo hoog vanwege het eenvoudige design en de prettige prijs.

Bovenin zit een ring, waar de Korbell navulling omheen geklemd kan worden. Daar bovenop ligt een gesloten deksel met een kleine vierkante opening, met daarop een scharnierend deksel. Door de dubbele sluiting worden geurtjes goed in de emmer gehouden.

Pluspunten

Eenvoudig design, dat toch effectief is
Door dubbele sluiting weinig geuren
De Korbell luieremmer heeft een voetpedaal
Deze luieremmer is er in meerdere kleuren, zoals de Korbell luieremmer Mint en de Korbell luieremmer Roze

Minpunten

Navullen moet met een Korbell navulling, waardoor het systeem wat prijziger is in gebruik
De emmer is vrij klein
Bij openen komt er even wat geur vrij

Je kunt deze luieremmer bij de volgende webshops bestellen

1.2. Tommee Tippee Twist&Click Starterset

Tommee Tippee Twist & Click Starterpack

De Tommee Tippee Twist&Click is een van de bekendste luieremmers. In de luieremmer zit een ring met daarin een lange open zak. Bovenin de luieremmer zit een luikje met een opening waar je de luier in stopt.

Zodra de vuilnisbak de luier ‘pakt’ sluit je het klepje en draai je aan de ring. De luier zakt in de zak, die meteen stevig wordt rondgedraaid. Hierdoor zit de luier in een klein, gesloten pakketje.

Pluspunten

Absoluut geurloos systeem
Eenvoudig in gebruik
De zakjes kunnen eenvoudig worden weggegooid

Minpunten

Je moet de navulverpakkingen gebruiken, gelukkig krijg je er heel wat bij het starterpakket
De Tommee Tippee navulling universeel past soms niet goed in deze luieremmer

Je kunt deze luieremmer bij de volgende webshops bestellen

1.3. We Too luieremmer zwart

We-Too Luieremmer Zwart

De We Too luieremmer zwart is ook een mooi model. Het is een luieremmer die vooral uitblinkt vanwege het mooie design. Hij is leverbaar in wit, maar ook in strak zwart.

Het systeem werkt doordat er een geurwerende technologie in het deksel is gebruikt. Daardoor is de luieremmer vrijwel geurloos en kun je toch gewone vuilniszakken gebruiken. Daarmee bespaar je op de lange termijn dus heel wat geld. De We Too luieremmer is simpel, maar werkt uitstekend.

Pluspunten

Alleen wat geurtjes bij openen van de emmer, verder een geurloos model
Ziet er mooi uit
Geen navulverpakkingen nodig voor de We Too luieremmer

Minpunten

Klein, waardoor er niet veel luiers in passen

Je kunt deze luieremmer bij de volgende webshops bestellen

1.4. BéBé-Jou luieremmer

Bébé-Jou Luieremmer - Wit

De BéBé-Jou luieremmer is het allersimpelste model luieremmer dat er is. Deze luieremmer bestaat uit een eenvoudige emmer met deksel. Om deze luieremmer optimaal te gebruiken, plaats je er zelf een vuilniszak in.

De luieremmer is bruikbaar voor zo’n 15-20 luiers. Je kunt de luieremmer ook nog gebruiken als je kindje al geen luier meer draagt, want dan is het een prima emmer voor andere doeleinden.

Pluspunten

Goedkoop en eenvoudig
Ook te gebruiken voor andere doelen

Minpunten

Er zit geen systeem in dat de geur van de luiers tegenhoudt. Maar zolang je het deksel op de emmer houdt, valt de geuroverlast erg mee

Je kunt deze luieremmer bij de volgende webshops bestellen

1.5. Tommee Tippee Simplee Sangenic

Tommee Tippee Simplee Sangenic

De Tommee Tippee Simplee Sangenic luieremmer is een tussenversie tussen een eenvoudige emmer en een complete luierinpakker. De Sangenic luieremmer is voorzien van een ring met daarin een zak. Daarin kun je de luiers laten vallen.

De zak is eenvoudig van de ring los te maken en dicht te knopen, waarna je hem zonder geurtjes kunt weggooien. De Tommee Tippee Simplee Sangenic is er in verschillende kleuren en kan worden gebruikt met speciale navulling voor de luieremmer.

Pluspunten

De luieremmer Sangenic is makkelijk in gebruik
Het sluitsysteem houdt inderdaad de geuren tegen
Mooi en compact

Minpunten

Geen voetpedaal
Vrij klein model

Je kunt deze luieremmer bij de volgende webshops bestellen

2. Welke eigenschappen heeft een goede luieremmer?

Onze beste luieremmer heeft een heleboel eigenschappen die belangrijk zijn voor luieremmers. Het is niet simpelweg een bak waar je luiers in gooit: het is veel meer dan dat. Check deze belangrijke eigenschappen voordat je een luieremmer aanschaft!

2.1 Geuren voorkomen

Veel baby’s die borstvoeding krijgen, stinken nog niet zo erg als ze een poepluier produceren. Zodra een baby echter overstapt op andere voeding (flesvoeding of bijvoeding), zul je merken dat de geur sterk veranderd. En die geur is op zijn zachtst gezegd niet echt aangenaam. Een stinkluier is al erg genoeg, maar laat die maar eens een of twee dagen ergens liggen: de geur wordt dan nog eens 10x erger. Daar moet een goede oplossing voor komen, want zulke geuren wens je niet in de babykamer. Een luieremmer moet de oplossing bieden. Sommigen vinden een simpele emmer met deksel voldoende, zoals de Hema luieremmer. Anderen vinden dit niet genoeg en zoeken een mooiere oplossing. Veel van de modellen uit onze top 10 beste luieremmers weten geuren flink te beperken, al ruik je weleens wat als je de emmer opendoet. De enige die echt geen geur verspreid is de Tommee Tippee Twist&Click.

2.2 Mooi design

Een luieremmer moet natuurlijk praktisch zijn. Maar ook het uiterlijk is belangrijk. Je zet de luieremmer meestal in de kinderkamer of in de woonkamer, op de plek waar je de baby het vaakst verschoond. Het is dan natuurlijk fijn als je de luier meteen kunt weggooien. Maar je zit niet te wachten op een lelijke emmer die voortdurend in de weg staat. Dus kies je voor een luieremmer waarvan ook het design is geslaagd. In onze top 10 beste luieremmers vind je luieremmers van heel verschillende designs – van een simpele emmer tot een prachtige container. Veel merken hebben mooie design-luieremmers. Zo heb je niet alleen de gladde zwarte luieremmer van We-Too, maar heeft ook Angelcare luieremmers met mooi design. Kortom: is design echt jouw ‘ding’, kijk dan eens rond bij verschillende merken.

2.3 Praktisch gebruik

Het is bij het kiezen van een luieremmer belangrijk welke bediening je handig vindt. Sommige luieremmers moet je met twee handen gebruiken. De Tommee Tippee Twist&Click is daar een voorbeeld van. Ook de eenvoudige luieremmers met deksel, zoals de luieremmer van Hema, bedien je met twee handen. Andere luieremmers kun je bedienen met één hand. Daarnaast zijn er nog luieremmers met een voetpedaal, waardoor je de emmer nog gemakkelijker kunt openen. De Korbell luieremmer wit die op plaats 1 staat heeft zo’n voetpedaal. Bekijk de verschillende luieremmers en bedenk welke bediening jij het handigst vindt.

2.4 Grootte

De afmetingen van de luieremmer zijn ook belangrijk voor je keuze. De meeste luieremmers zijn zo’n 45-55 cm hoog. Dat is dus niet zo groot, hoewel er zeker ook grotere modellen zijn. Waarom luieremmers doorgaans niet zo groot zijn? Luiers gaan na verloop van tijd steeds sterker stinken. Daarom is het verstandig om de luiers elke paar dagen in de container te stoppen. Heb je een grote luieremmer, dan blijven de luiers er vaak te lang in liggen, waardoor de luieremmer hoe dan ook gaat stinken. Een echt grote luieremmer is daarom alleen praktisch als je twee kindjes hebt die tegelijk in de luiers zitten. In andere gevallen is het meestal verstandiger om de zak wat vaker leeg te gooien.

2.5 Vuilniszakken en navullen

Alle luieremmers maken gebruik van vuilniszakken. Dat kunnen verschillende soorten zakken zijn. In een aantal gevallen wordt er gebruik gemaakt van speciale zakken, zoals bij de Tommee Tippee collectie navulling en de Korbell luieremmer navulling. In andere gevallen kun je zelf kiezen welke zakken je wilt gebruiken. Je zou het niet zeggen, maar navulverpakkingen kunnen erg duur zijn. Het is soms zelfs mogelijk dat je tijdens de luierperiode meer geld uitgeeft aan navul verpakkingen dan aan de luieremmer zelf. Daarom is de aanschafprijs van de emmer zeker niet het enige om op te letten bij je aankoop.

2.6 Schoonmaken van de luieremmer

De beste luieremmer is natuurlijk ook gemakkelijk schoon te maken. Dat geldt echter niet voor elke luieremmer. Er zijn verrassend veel modellen die onhandig schoon te maken zijn. Let hier dus op als je een luieremmer koopt. Vaak kun je in de afbeeldingen al een aardig idee krijgen hoe het zit met schoonmaken van de emmer. Elke luieremmer moet weleens schoongemaakt worden, anders zal zelfs de beste luieremmer na verloop van tijd geurtjes gaan verspreiden.

2.7 De luieremmer legen

In de meeste luieremmers passen 10-20 luiers. De emmer moet dus regelmatig geleegd worden. Bij sommigen, zoals de simpele BeBe-Jou luieremmer, haal je gewoon de zak eruit en doe je er een nieuwe in. Bij andere kun je de zak dichtknopen en losmaken, waarna je meteen een nieuwe rol uit de zakhouder naar beneden kunt trekken. Kortom: het legen van de luieremmer gaat bij elk model anders. Het is wel goed om hierop te letten, want sommige emmers zijn niet zo heel handig te legen en andere zijn juist super praktisch.

2.8 Luieremmers met kinderslot

Het is de nachtmerrie van veel moeders: je kind terugvinden terwijl hij zit te graaien tussen de vieze luiers. Daarom hebben veel luieremmers een palletje dat je erop kunt schuiven als kinderslot.

3. De populairste merken luieremmers

Er zijn diverse bekende merken luieremmers te vinden. In onze top 10 vind je al de luieremmer van Korbell, de Tommee Tippee luieremmer en de luieremmer van We Too. Daarnaast zijn er natuurlijk ook merken die de top 10 niet gehaald hebben. Ubbi luieremmers zijn bijvoorbeeld heel bekend. De Ubbi luieremmer bleek helaas nét niet in de top 10 te komen. Er zijn ook veel luieremmers van huismerken, die niet allemaal door ons zijn getest. Vaak gaat het dan om eenvoudige emmer-modellen met deksel. Zo is er bijvoorbeeld de luieremmer van de Hema, de luieremmer van Blokker en de luieremmer van Action. Deze emmers zijn onderling goed te vergelijken.

Luieremmer beste

4. Hoe is deze lijst tot stand gekomen?

Deze lijst met de beste luieremmers van 2021 is het resultaat van onze uitgebreide test. We hebben de top 10 onafhankelijk samengesteld. Daarbij hebben we gekeken naar de beoordelingen van klanten van verschillende grote aanbieders en de beoordelingen van de consumentenbond. Uiteraard hebben we ook gebruik gemaakt van eigen ervaring met verschillende soorten luieremmers en we hebben diverse emmers in de praktijk kunnen testen. Zo hebben we met zorg deze top 10 beste luieremmers van 2021 samengesteld.

5. Tip: zo gebruik je een luieremmer voor wasbare luiers

Wasbare luiers zijn natuurlijk anders dan wegwerp luiers. De luiers moeten worden bewaard, zodat je ze later kunt wassen. Hoe kun je dit het beste doen? Allereerst gebruik je met wasbare luiers vaak inleggers. Deze dunne doekjes vangen de ontlasting op en je kunt ze weggooien. Gebruik hiervoor een klein vuilnisbakje of een klein luieremmertje. Het is hierbij belangrijk dat geuren goed worden geremd. De luiers zelf kun je in een grote luieremmer stoppen. Je kunt twee soorten luieremmers gebruiken. Allereerst kun je een luieremmer zoals de Korbell luieremmer of de Tommee Tippee Simplee Sangenic gebruiken. Deze werken met een zak waar de luiers in kunnen worden gestopt. Is het tijd om te wassen? Dan haal je de zak los en stort je de luiers uit de zak in de wasmachine. Als alternatief kun je ook gebruikmaken van een luieremmer zonder zak, zoals de BéBé-Jou luieremmer. Je kunt de luiers gewoon vanuit de emmer in de wasmachine stoppen. De enige luier die niet praktisch is met wasbare luiers is de Tommee Tippee Twist&Click, want je wilt natuurlijk niet elke luier weer uitpakken voor hij in de wasmachine gaat.

Een eenvoudige luieremmer zonder zak is natuurlijk de meest duurzame oplossing. Alleen kan de luieremmer wat geurtjes overnemen van de luiers, dus je zult de luieremmer regelmatig even moeten spoelen. Wil je je wasbare luiers laten weken voor ze in de wasmachine gaan? Maak dan een mengsel van een wasmiddel zoals Biotex met water in de luieremmer. Je kunt de emmer dan gewoon gebruiken om de luiers in te doen na gebruik. Is de emmer vol, dan zijn de luiers ook al meteen goed ingeweekt voor de was. Dit kan in gewone luieremmers, maar ook in de speciale luieremmer van Totsbots.

6. FAQ

Als je op zoek bent naar een luieremmer, kun je met best veel vragen zitten. Je vindt er lang niet altijd antwoord op bij de beschrijving van de luieremmer. Daarom vind je hier onze uitgebreide FAQ.

Een luieremmer kopen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zijn zoveel verschillende modellen en soorten dat het lastig kiezen is. Zoek jij een kleine luieremmer? Of zoek je juist een luieremmer in groot model? Het is zelfs mogelijk dat je een luieremmer zoekt voor volwassenen. Welke luieremmer je ook zoekt: in onze top 10 zie je de verschillende soorten luieremmers met hun voor- en nadelen op een rijtje.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer