KraamcadeausCadeaus

Deze cadeaus neem je mee op kraambezoek

Mamasopinternet3410 x bekeken
cadeaus kraambezoek

Er is niets zo leuk als op kraamvisite gaan bij een pasgeboren baby’tje! Bij zo’n bijzonder bezoek hoort natuurlijk ook een bijzonder cadeau, maar wat moet dat dan worden? Waarschijnlijk komen de kersverse ouders al om in de slabbetjes en een schattig pakje in maat 50 is binnen no-time veel te klein. Maar met welke (originele) kraamcadeaus kun je nou wél aankomen op de visite?

Keep the memories

Time flies: voor je het weet is het kleine hummeltje niet zo klein meer en zullen de ouders regelmatig aan die tijd terugdenken. Met een new born fotoshoot of een gipsafdruk blijven deze mooie herinneringen altijd vers. Je kan zelfs hoesjes maken met een persoonlijke foto erop! Een lieve fotoserie is veel waardevoller dan die knalroze teddybeer die eigenlijk niet in de kamer past.

new born babyshoot

Bijzondere momenten

Vanaf dag een zal de baby mijlpalen gaan halen en hoe groot of klein deze mijlpalen ook zijn, ze zijn hoogstwaarschijnlijk van onschatbare waarde voor de papa en mama. Lever jouw bijdrage hieraan in de vorm van mijlpaalkaartjes: het eerste lachje, de eerste keer kruipen en de eerste stapjes.. allemaal momenten die vastgelegd moeten worden. Door een boek te maken waarin je deze mijlpaalkaartjes, samen met leuke foto’s, verzamelt krijg je een prachtige herinnering voor later.

Cadeaus voor iedereen

De baby wordt na de geboorte bedolven onder de cadeautjes, maar aan paps en mams wordt een stuk minder gedacht. Het is daarom leuk om een mand te maken met meerdere kleine cadeautjes, speciaal voor de ouders. Gewoon kleine dingetjes, die altijd van pas komen. Een lekkere douchegel, een paar supersofte sloffen of een Asus ZenPad 10 Z300M hoes, zo kan het hele gezin weer een tijdje vooruit!

Gebruik het geboortekaartje

De paradox of choice is nergens zo toepasselijk als op het uitzoeken van geboortekaartjes. Als er na heel veel wikken en wegen over designs, kleuren en teksten dan eindelijk een kaartje de deur uit gaat, is het superleuk om dit kaartje te laten vereeuwigen. Natuurlijk kun je ‘m dan laten inlijsten, maar er zijn nog veel meer manieren te bedenken. Gedrukt op servies, als schilderij of zelfs op de achtergrond van een klok: you name it!

Praktisch is altijd goed

Je kunt er inmiddels wel vanuit gaan dat de baby rompertjes en babyslaapzakken genoeg heeft, het is daarom best de moeite waard om een praktisch cadeau te overwegen. Het is misschien wat saaier, maar je maakt de ouders er minstens zo blij mee. Denk bijvoorbeeld aan luiers, hiervan kun je er nooit genoeg hebben. Dankzij de makkelijke vorm die ze hebben kun je de gekste creaties maken met opgerolde luiers. Neem even de tijd en maak een teddybeer van luiers of een luiertaart.

Maak de mama blij

Wanneer de kersverse moeder jouw beste vriendin, liefste collega of zusje is verdient ze wat extra aandacht. Het is algemeen bekend dat het ouderschap helaas niet altijd over rozen gaat en na een zware bevalling kan ze ook wel wat tijd voor haarzelf gebruiken. Gun haar dat een momentje rust en laat bijvoorbeeld een masseur aan huis komen. Op die manier kan ze én ontspannen én blijft ze dicht bij haar kindje.

Decoraties

De kans is groot dat de babykamer al lang van te voren tot in de puntjes verzorgd uitzag, maar dat neemt niet weg dat je best nog wat decoratie mag meenemen. Een mobiel is altijd superleuk om te geven en voor de ouders natuurlijk superleuk om te krijgen. Past het niet in de kamer dan komt het altijd nog van pas boven de box of de commode. Wanneer je echt origineel wilt zijn kies je niet voor de knuffeltjes, maar ga je voor een andere variant. Sterretjes, houten figuurtjes of schattige telefoon accessoires: hoe gekker hoe leuker!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer