Wonen

De beste tips om je huis duurzaam te verwarmen

Mamasopinternet774 x bekeken
De beste tips om je huis duurzaam te verwarmen

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in onze maatschappij. Het kan dan ook geen kwaad om hier zo veel mogelijk rekening mee te houden. Je kunt met duurzaamheid natuurlijk op verschillende manieren rekening houden. Zo kun je duurzaam shoppen, maar is het ook mogelijk om duurzaam je huis te verwarmen. Als je jouw huis graag duurzamer wilt maken, is dat laatste goed om te doen. Hoe je jouw huis duurzaam kunt verwarmen? Wij zetten wat manieren op een rij!

Kaarsen

Een van de eerste dingen die je kunt doen als je jouw huis graag duurzaam wilt verwarmen, is het gebruiken van kaarsen. Hoewel je misschien verwacht dat kaarsen niet zoveel warmte uitstralen, valt dit in de praktijk zeker mee. Zeker als je meerdere kaarsen in huis neerzet, zal je zien dat het best een hoop warmte af kan geven. En dit zorgt ervoor dat je de centrale verwarming niet zo hoog hoeft te zetten. Op zoek naar kaarsen voor in huis? Kijk dan eens naar kaarsen online.

Kaarsen

Met hout verwarmen

Een ouderwetse, maar wel gezellige manier van het duurzaam verwarmen van je huis: met hout verwarmen. Je kunt dit doen aan de hand van bijvoorbeeld een openhaard of houtkachel. Niet alleen ben je hiermee in staat om de ruimte goed te verwarmen en ben je duurzaam bezig, ook brengt dit een hoop sfeer met zich mee.

Cv-ketel

De meest voorkomende methode om je huis te verwarmen, is met behulp van een cv-ketel. Cv-ketels van tegenwoordig worden steeds duurzamer, waardoor je hier zeker voor kunt kiezen. Verwarmen met behulp van een cv-ketel heeft een hoog rendement. Daarnaast is dit een duurzame manier als jouw huis zelf al goed geïsoleerd is.

Warmtepomp

Wat ook steeds meer bekendheid krijgt, is de warmtepomp. Dat is dan ook niet gek, want het is een zeer duurzame manier van het verwarmen van je woning. Deze methode heeft een rendement van meer dan 100%, waardoor je hiermee een enorm duurzame keuze maakt. Deze warmtepompen zien we vooral veel in nieuwbouwwoningen, aangezien het best een klus is om dit te realiseren in een bestaande woning.

Deze bovenstaande dingen kun je absoluut in gedachten houden als je jouw huis graag duurzaam wilt verwarmen. Het is dus goed mogelijk om met het verwarmen van je huis rekening te houden met het milieu. Zo draag jij ook je steentje bij aan een beter milieu!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer