Fashion en beauty

Haar van je kind stijlen: zo doe je dat

Mamasopinternet596 x bekeken
Haar van je kind stijlen: zo doe je dat

Vind je het leuk om het haar van je kind zo mooi mogelijk te maken? Met het haar van je kind kun je natuurlijk verschillende dingen doen, waardoor je zo nu en dan kunt afwisselen. Een staart, vlecht, krullen of stijl haar: je kunt alle kanten op. Benieuwd hoe je het haar van jouw kind mooi kunt stijlen? Er zijn een aantal tips die jou erbij op weg kunnen helpen om het mooiste resultaat te bereiken. Wij zetten hieronder op een rij hoe je dit kunt aanpakken.

Was het haar van je kind

Om te beginnen is het handig om het haar van je kind te wassen, voordat je met de stijltang aan de slag gaat. Bij het wassen van het haar is het goed om een verzorgende shampoo te gebruiken. Waarom wassen handig is voordat je met de stijltang gaat werken?  Omdat het resultaat dan mooier kan worden. Niet alleen shampoo gebruiken kan goed zijn om te doen, je zou ook nog kunnen denken aan het aanbrengen van conditioner of een haarmasker. Zo is jouw haar van tevoren alvast goed verzorgd en dit kan een positief effect hebben op het eindresultaat.

Borstel het haar

Zodra het haar is gewassen, kun je de borstel erbij pakken. Het is dan namelijk goed om het haar goed uit te borstelen. Ga niet aan de slag met de stijltang als er klitten in het haar zitten, want dit kan een negatief effect hebben op hoe het eruit komt te zien. Borstel het haar dus goed door en zorg dat klitten verwijderd worden.

Maak het haar hittebestendig

Een stijltang is ontzettend heet en het is daarom goed om je haar hiertegen te beschermen. Doe dit dus voordat je begint met het stijlen. Het haar hittebestendig maken kun je doen door bijvoorbeeld een hittebestendige spray of mousse aan te brengen. Door hier gebruik van te maken voorkom je dat je met de stijltang schade toebrengt aan het haar. Je werkt met een enorme hitte, waardoor het goed is om het haar van je kind hiertegen te beschermen. Al helemaal als jouw kind heel dun haar heeft is dit verstandig. Als je meer wilt weten over hoe je het haar van je kind goed kunt verzorgen, kan een bezoekje aan haarstijlspecialist.nl je wellicht op weg helpen.

Pak de föhn

Een veelvoorkomende fout bij het stijlen van het haar is dat het gedaan wordt op vochtig haar. Dit moet je echter absoluut zien te voorkomen, want hierdoor wordt de kans op schade aan het haar een stuk groter. Een belangrijke stap die je daarom niet moet vergeten als je het haar van je kind wilt stijlen, is het föhnen van het haar. Föhn het haar helemaal droog en zorg dat het niet meer vochtig is.

De stijltang gebruiken

De stijltang gebruiken

Heb je de bovenstaande stappen opgevolgd? Dan kan het stijlen met de stijltang pas echt gaan beginnen. Belangrijk is om een stijltang te gebruiken die geschikt is voor het haartype van je kind. Stijltangen zijn er in allerlei soorten en maten. Als je nog een nieuwe stijltang zoekt, is het goed om de verschillende soorten met elkaar te vergelijken. Als je kind fijne lokken of wat korter haar heeft, kan een mini stijltang ook iets zijn om te overwegen. Deze kun je zo overal mee naartoe nemen vanwege het compacte formaat, waardoor het gebruiksgemak hoog is. Bij het stijlen is het goed om de stijltang snel over de lokken heen te halen. Doe dit niet te lang, want dit kan het haar beschadigen.

Het haar van je kind stijlen is leuk om te doen, maar het is wel goed om te weten hoe je dit kunt aanpakken. Met behulp van deze stappen kun je daarmee al een eind komen. Doe er alles aan om het haar van je kind te beschermen. Met het juiste gebruik zal het haar van jouw kind er vast prachtig uit komen te zien.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer