TuinWonen

Zo richt je jouw tuin in voor de kinderen

Mamasopinternet421 x bekeken
Zo richt je jouw tuin in voor de kinderen 

De tuin bij je woning moet niet alleen plek vormen waar je zelf tot rust komt na een dag hard te hebben gewerkt. Ook de kinderen moeten zich hier uit kunnen leven! Houd daarom rekening met de wensen die kinderen vaak hebben bij het inrichten van de tuin en bijvoorbeeld bij de aanschaf van nieuwe tuinmeubelen. Is de loungeset die je overweegt geschikt voor je kids? Doe je er verstandig aan de loungestoelen voor jou en je partner te combineren met een picknicktafel waaraan je kinderen spelletjes kunnen spelen met hun vrienden en vriendinnen? Enzovoorts. In dit artikel lees je er meer over. 

Geschikte tuinmeubelen voor kinderen 

Bij de aanschaf van nieuw tuinmeubilair heb je de keuze uit diverse materialen meubelen voor buiten. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen houten tuinstoelen en een wicker loungeset. De voorkeur gaat hierbij vaak uit naar die laatste optie. Niet alleen omdat je hiermee de kans op splinters in de handen en benen van je kinderen minimaliseert; ook omdat wicker langer meegaat dan hout. Daarbij blijft wicker langer koel dan bijvoorbeeld een tuinset van aluminium. Het materiaal hoeft nauwelijks te worden onderhouden. In tegenstelling tot de tuinmeubelen van hout, welke jaarlijks opnieuw gelakt moeten worden om ze in goede conditie te houden. Daar heb je als moeder geen tijd voor, laat staan dat je er zin in hebt op de warme dagen in het voorjaar. 

Voorzie de tuin van een groot gazon voor je kinderen 

Kinderen vinden het heerlijk om in de zomer op het gazon te spelen. Dat is niet gek, daar een gazon in tegenstelling tot de tegels van het terras geen warmte vasthoudt. Over het algemeen is het hierdoor koeler op het gras, dan op het terras. Naast een groot gazon, zou je ook voor een zandbak in de tuin kunnen kiezen. Je legt deze relatief makkelijk zelf aan, door bijvoorbeeld houten bielzen of hardhouten balken te gebruiken. Zorg dat het hout vooraf goed geschuurd wordt, om splinters tegen te gaan. 

Voorzie de tuin van een groot gazon voor je kinderen 

Laat kinderen kennismaken met het leven buiten 

Om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met het leven buiten, mogen de borders met planten niet ontbreken in je tuin. De bloeiende planten trekken insecten als bijen, vlinders en libellen aan. Het stimuleert de ontwikkeling van je kind. Dat geldt overigens ook, wanneer je bijvoorbeeld een kleine moestuin aanlegt in de tuin. Het is voor kinderen hartstikke leuk om de verschillende soorten groenten en fruit te zien groeien door de zomermaanden heen. 

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer