Fashion en beauty

5 handige tips om te besparen op kleding, schoenen en accessoires

Mamasopinternet179 x bekeken
5 handige tips om te besparen op kleding, schoenen en accessoires

Geef je meer geld uit aan kleding, schoenen en accessoires dan je lief is? Dan ben je misschien op zoek naar manieren om hier geld op te besparen. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst hebben wij namelijk 5 handige tips om hierop te besparen voor je op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee!

1. Ga op zoek naar aanbiedingen

Als je van shoppen houdt, is het je vast wel bekend dat kleding, schoenen en accessoires met enige regelmaat afgeprijsd zijn. Dit is een goed moment om toe te slaan als je je hier minder geld aan uit wilt geven. Doordat er korting wordt gegeven op bijvoorbeeld dames sneakers betaal je doorgaans een (aanzienlijk) lagere prijs. Deze aanbiedingen krijg je soms vanzelf onder ogen, maar dit is niet altijd het geval. Ga er daarom vooral ook zelf naar op zoek. In dat geval is de kans groot dat je aanbiedingen tegenkomt die niet in de folders of op het internet staan.

2. Gebruik kortingscodes

Waar veel mensen vroeger naar een kledingwinkel gingen voor kleding, schoenen of accessoires, wordt dit tegenwoordig vaker online gekocht. Geef je de voorkeur aan online shoppen? Ga dan op zoek naar kortingscodes voor kleding, schoenen en accessoires. Je denkt misschien dat deze lastig te vinden zijn, maar dat is niet het geval. Zo krijg je vaak een kortingscode toegestuurd als jij je inschrijft voor de nieuwsbrief van een online kledingwinkel. Je krijgt dan korting op de eerste bestelling die je er plaatst, waardoor je geld bespaart.

3. Wacht op de uitverkoop

Wacht op de uitverkoop

Vind je het leuk om winkels af te struinen op zoek naar leuke kleding, schoenen en accessoires? Dan ga je waarschijnlijk nog met enige regelmaat een dagje shoppen. Als je dit doet terwijl er uitverkoop is, kun je flink wat geld besparen op kleding, schoenen en accessoires. Winkels prijzen hun artikelen dan af, waardoor je voor een (veel) lager bedrag kunt kopen. Veel winkels houden aan het einde van ieder seizoen uitverkoop om ruimte te maken voor het nieuwe seizoen.

4. Koop online

Veel mensen vinden het leuk om een dagje te shoppen in een grote stad, maar financieel is het vaak aantrekkelijker om je tot het internet te richten. Online winkels hoeven immers alleen een magazijn te hebben en betalen geen hoge kosten voor een winkelpand. Kleding, schoenen en accessoires kunnen hierdoor vaak voor een lagere prijs aangeboden worden. Hierdoor is het vrij eenvoudig om te besparen, al kan het soms wel even zoeken zijn naar de beste aanbieding.

5. Ga zuinig om met je kleding

Deze vijfde en laatste tip heeft niet zozeer met het winkelen te maken, maar meer hoe je met je kleding, schoenen en accessoires omgaat. Als je er niet zuinig mee omgaat, gaan ze waarschijnlijk sneller kapot en moet je eerder nieuwe spullen kopen. Je bent dan logischerwijs ook meer geld kwijt aan kleding, schoenen en accessoires dan wanneer je er wel zuinig mee omgaat.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer